Yerel seçimlerin en çekişmeli geçmesi beklenen yerlerden biri de Kozlu. Önceki Belediye Başkanı Ali Bektaş oylarını yüzde 35 civarında arttırmasına karşın koltuğu Ak Parti&[#]8217;li Hüdai Dökmeci&[#]8217;ye kaptırmıştı. CHP içinde yaşanan yönetim değişikliği sonrası dışlanan Ali Bektaş DSP&[#]8217;den gelen teklifi kabul etmiş ve çalışmalara başlamıştı. Ancak CHP Bektaş&[#]8217;ın yerine aday bulmak için zorlanıyor. Eski Belediye Başkanı Yusuf Kaldı aday adayları arasında en çok tartışılan isim. Görev yaptığı dönemdeki uygulamalarıyla çok tartışılan Kaldı&[#]8217;nın bayram kutlamalarında kendini aday adayı yerine aday olarak tanıtması diğer aday adaylarının tepesini attırmış durumda. CHP&[#]8217;nin diğer Kozlu aday adayları, belde, Merkez İlçe, ve İl teşkilatına duydukları rahatsızlığı ilettiler.


Aday adaylarının parti yönetimine; &[#]8220;Adayınız kesinleşti de bizim mi haberimiz yok&[#]8221; şeklinde sitemlerini ilettikleri öğrenildi.


Aday adayları arasında ismi geçen bir diğer isim olan Fatih Sitesi Muhtarı Mehmet Kaplan ise adaylık konusunda ısrarlı. Kaplan&[#]8217;ın gücünü kaybetmek istemeyen parti yönetimi ve CHP Milletvekilleri &[#]8216;Önseçim yapalım&[#]8217; önerisi üzerine tartışıyor. Ancak Merkez ilçe Başkanı İlker Özübek&[#]8217;in önseçime sıcak bakmıyor. Milletvekili Ali Koçal&[#]8217;ın Kozlu&[#]8217;daki bayram kutlamalarında bu öneriyi değerlendireceklerini söylemesinin ardından; &[#]8220;Zonguldak adayı için neden ön seçim yapılmadı&[#]8217; şeklinde tepkilere neden olmasından çekiniliyor.


Önseçim yapılması konusunda partinin merkez ilçe ve Kozlu Belde teşkilat yönetimi ise ikiye bölünmüş durumda. Parti tabanı şimdiden, Ali Bektaş&[#]8217;ın yok sayılarak CHP&[#]8217;den uzaklaştırılmasının ardından kaybedilecek bir seçimden hesabını sormaya hazırlanıyor.


Parti tabanının sorguladığı ikinci konu ise önseçim. Önseçim konusunda yapılan tartışmaların ardından Milletvekili Ali Koçal ve İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın işin içinden nasıl çıkacakları tartışılıyor. Bölünen sol seçmenin Ali Bektaş ve DSP&[#]8217;ye daha fazla yönelmesinden endişe eden parti yönetimi karar vermekte zorlanıyor. Öte yandan aday adaylarının ve aday adaylarına yakın isimlerin parti yönetimi ve Milletvekillerine giderek kendilerine yakın görmedikleri aday adaylarıyla ilgili şikayet ve benzer söylemlerde bulunmaları tepki çekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi