Ereğli´de, çiftçilere yönelik Fındık Alan Bazlı Desteği ile Mazot ve Gübre Desteği işlemlerinin köylerde yapılmasına başlandığı bildirildi.
İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin, yaptığı açıklamada, 2008´de başlatılan uygulamanın, müdürlüklerinin asli görevleri arasında yer almamasına rağmen bu yıl da sürdürüldüğünü söyledi.
İlçede ziraat odası ile birlikte sürdürdükleri uygulamada amaçlarının, devletin sağladığı imkanlardan daha çok çiftçinin faydalanması olduğunu anlatan Tekin, şöyle dedi:
´´Önceki yıllarda çiftçi ilçeye gelerek işlemlerini yaptırmak zorunda kalıyordu. Bundan dolayı da çok sayıda yaşlı ve hasta çiftçi gelemediği için destekten yararlanamıyordu. Uygulama sayesinde yaklaşık 10 bin çiftçinin destekten yararlanacağını tahmin ediyoruz. Çiftçi Kayıt Sistemine ve ziraat odasına kayıtlı her çiftçi destek priminden faydalanabilir.´´
Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Aksaka, uygulamanın çiftçiye büyük rahatlık getirdiğini savunarak, şunları söyledi:
´´Çiftçilerin bir bölümü bürokratik işlemlerin karmaşıklığından dolayı destek için başvurmak istemiyordu. Başlatılan uygulama ile bu vatandaşlar da başvurusunu yaptı. Bir vatandaşın ilçe merkezine gidip gelmek suretiyle 2-3 günde halledebileceği işler, uygulama sayesinde ortalama yarım saatte sonuçlandırabiliyor.´´
Aynı zamanda köyde bakkal işleten Ayhan Dağcı uygulama sayesinde büyük bir sıkıntıdan kurtulduklarını belirtti, çiftçi Recep Akcan da kalabalığa rağmen işlerin oldukça hızlı ilerlediğini, uygulamayla devletin ayaklarına geldiğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi