Liman projesinin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı toplantıya Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alport Yetkilisi İsmet Yılmaz, TSO Başkanı Rafet Kılıç katıldı.
Toplantı ile ilgili bilgiler veren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Çevre Bakanlığında ilgili Bakanlıklar ve 18 kurum müdürünün katılımıyla liman konusunun ele alındığını, ilçeye liman yapılması konusunda ortak kararın çıktığı andan itibaren limanla ilgili karar verileceğini bildirdi.
Toplantıda tüm müdürlüklerin raporlarını sunduğunu ve limanı hakkında görüşlerini bildirdiklerini belirten Çimenoğlu, &[#]8221;Çevre Bakanlığında görüşülen Alaplı Limanı ile ilgi Bakanlıkta yapılan toplantıya 18 müdürlük katıldı. Toplantı da tüm müdürlükler raporlarını sundu ve söz alarak Alaplı Limanı hakkında görüşlerini bildirdiler. Bazı müdürlükler raporda eksikler olduğu için tamamlanması yönünde görüş bildirdiler. Toplantı Başkanlığını yapan çevre bakanlığı yetkilerin ise toplantı sonunda tüm bilgilerin toplanarak değerlendirilmesi en geç yıl içinde sonucun açıklanacağı yönünde açıklama yaptı. Toplantıdan sonra Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan&[#]8217;ı ziyaret ettik. Sayın Milletvekilimizle yapılan görüşme sonrasında Milletvekilimiz projeye tam destek verdiğini ama ileri veya geri yapılsın konusunda teknik ve uzman ekiplerin kararı neticesinde belirleyici olacağını söyledi&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi