Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve ekibi, Belediye Başkanı İsmail Eşref´i makamında ziyaret etti. Ziyarette geçinemeyen bir Belediye´yi geçinir hale getirdiklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, hedefinin iki büyük projeyi hayata geçirmek olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve ekibinin kendisini ziyaretinde gündemi değerlendiren Eşref isim vermeden Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı´nın; "10 ayda 10 metre yol yaptılar. Başka ne yaptılar?" yönündeki eleştiriye yanıt verdi.
Görev yaptığı 10 aylık süreci değerlendiren Eşref; "Çok değil 10 ay önce; Belediye olarak sıkıntı had safhadayken ve bu sıkıntılarla aylar geçirilemezken hatta Tıp Fakültesi´nin kapısına, ´Belediye Personeli Muayene Olamaz´ diye tabelalar asılma noktasından kurtulduklarını kaydeden Başkan Eşref, "Artık, işçi emeklilerimiz Madenci Anıtı´nda eylem yapmıyor, artık 2009´un Şubat ayına kadar yarım alınan maaşlar tam alınıyor, artık elektrikler kesintisi nedeniyle su kesintisi uygulanmıyor.
10 ayda Belediye´yi aylık 2 milyon 100 bin TL´lik gelirden, 2 milyon 600 bin TL´ye yükselen bir gelir düzeyine çıkardık. Vergi ve sigorta primi hariç 3 milyon 500 bin TL´lik gideri de 3 milyon TL´ye inen bir gider noktasına taşıdık ve aradaki 1 milyon 400 bin TL´lik çok açık makası, yaklaşık 300 bin TL´ye düşürdük. Hala her şey tam olarak çözülmüş değil ama makas çok daraldı ve daralarak geçimimizi sağlamaya başladık. Peki, bu yeter mi? Tabi ki yetmez. İlk hedefimiz geçinmek ve geçinmenin de bir proje olduğunu söyledik. Geçinemeyen bir Belediye´yi geçinir hale getirmek ilk projemiz olmalıydı, çünkü hizmet etmek için önce kaynak gerekiyor. Biz bu noktayı yakalamış olmakla önümüzdeki Nisan veya Mayıs aylarında artık hizmet durağanlığını ileri taşımak istiyoruz. Bu bizim mecburiyetimiz. Çünkü biz bunun işin göreve geldik, bunu da başaracağız ve başarmanın da yollarını biliyoruz. Temizlik, su, çöplerin toplanması, mezbahanesi, terminali ve mezarlığına kadar tüm birimlerimizdeki olağan hizmetler aksatılmadan veriliyor. Hedefimiz 2010 yılının yaz aylarında mahallelerimizde had safhada olan ihtiyaçları gidermek istiyoruz" dedi.
İki büyük projede sona yaklaşıldı
Mahallelerin sorunlarıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve iki ay içinde ciddi bir çalışma başlatacaklarını belirten Eşref, Lavuar Alanı ve kanalizasyon projesiyle ilgili son aşamaya gelindiğini belirtti. Eşref değerlendirmesinde; "İki büyük projemizden biri olan Kanalizasyon Projesi´ni hayata geçirmek istiyoruz. SSK´ya olan borcumuz nedeniyle Tekzip Belgesi´ni alamıyorduk ve mevcut imkanlar nedeniyle de taksitlendirmeyi ödeyemeyeceğimiz için de arsa vererek sorunu çözme noktasına geldik.
Dolgu Planları tamamlandı ve Kozlu Belediye Meclisi kararıyla da Bakanlık görüşüne sunuldu. Yine Arıtma Tesisi´nin bulunduğu alanda ÇED Raporu´nun değerlendirme sonuçlarını aldık. Bu konuda geldiğimiz son nokta artık İspanya ve Avusturya´daki kreditörlerin teminat mektuplarının bizlere ulaşmasının ardından işe başlamayı hedefliyoruz.
Zonguldak´ta ikinci önemli projemiz olan Lavvar Alanı´nın düzenlenmesidir. Bununla ilgili olarak son noktaya gelindi ve Kent Konseyi tarafından Tavsiye Kararı´nda bulunuldu, Meclisimizde bu kararları onayladı.
Aralık ve Ocak aylarında da Meclisimiz bu alanı ´Özel Proje Alanı´ ilan etti. Her iki projeyi tamamlayarak hayata geçirebilirsek, kendimizi Zonguldak´ta görevini yapmış bir Belediye Başkanı olarak gururla ifade edebileceğimiz bir durum ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi