Zonguldak Valisi Erdal Ata, yeni, modern bir hastane için yer arayışına devam ettiklerini söyleyerek, Kozlu´ya yapılması konusunda da herhangi bir sakıncanın olmadığını belirtti. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´ın kendisine birkaç yer söylediğini fakat henüz uygun arsanın bulunamadığını ifade eden Vali Ata, konuşmasına şöyle devam etti: "Hastaneyle ilgili yer arayışımız devam ediyor. Birkaç tane alternatif yerlerde var. Eğer Kozlu´da bulunan yer uygun olursa benim açımdan bir sakıncası yok. Başkan (Ali Bektaş) pazaryerini söyledi ama orası küçük. Kozlu Sahil Yolu&[#]8217;nda da sevgi evlerini yaptıracağımız bir alan var ama orası da olmaz. Çünkü orası dar ve uzun. O nedenle hastane gibi büyük inşaat yapılacak bir alan yok. Ama onun dışında alternatif yerler var ve onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor."
Ak-Hes uyarıldı!
Zonguldak Valisi Erdal Ata Yenice Çayı´nın Gökçebey sınırları içinde kalan bölümünde kurulacak olan Tefen Regülâtörü ve Hidroelektrik Santralı İnşaatının çevre verdiği zararla ilgili çevre müdürlüğüne gerekli denetimleri yaptırdı.
Çevre Müdürlüğünün yaptığı denetimlere göre proje doğrultusunda çalışıldığını fakat proje dışına çıkılan küçük bir bölümün olduğunu ve oranın düzeltilmesi için gerekli talimatı verdiklerini ifade eden Vali Ata, şu anda yapılan işlemin çoğunun projeye uygun olduğunu söyledi. Vali Ata konuşmasına şöyle devam etti: "Çevre Müdürlüğünden bir ekip şeklinde Gökçebey´e gönderdim. Onların onaylanmış bir projeleri var ve o proje doğrultusunda işlem yapmışlar. Yalnız proje dışına taştıkları bir bölüm vardı. Oda tespit edildi. Kaldırılması içinde gerekli talimat verildi. Devlet Su İşleriyle birlikte çalışma yapacaklar.
Hem Çanakçılar´ın fabrikasının olduğu bölümle ilgili hem de arazi sahiplerinin bu konuda şikâyetleri vardı. Oranın da tahkimatını yapacaklar. Aynı zamanda dolgusunu da yapacaklar.
Çevre Müdürlüğümüz DSİ ile beraber ölçümlerini de yapıyorlar. Şu anda yapılan işlemin çoğu projeye uygun. O nedenle yaygara koparmanın bir anlamı yok. Nihayetinde yatırım yapılacak ve 80-100 kişi orada çalışacak.
Yanıma gelen kişilerin çoğu iş talebi için geliyor. En büyük sorun bu. O nedenle yatırım yapmak isteyen bir insan varsa buna herkesin yardımcı olması gerekir."
Editör: Pusula Gazetesi