Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve yönetimi dün Zonguldak Telekom İl Müdürü Sami Koçar ve Hakkâri İl Tarım Müdürlüğü´nden Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü görevine atanan Hacı Arap Şanlı´yı ziyaret ederek ´Zonguldak için her konuda destekçileriniz olacağız´ dedi.
İlk olarak Şanlı´yı ziyaret eden Uçar, daha önce Demokratik Açılım süreci ile ilgili gezi amaçlı Güney Doğu´ya gittiğini belirterek bölgenin tarım açısından gelişmiş bir il olduğunu vurguladı. İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı da, Güney Doğu arazilerinin tarıma elverişli verimli topraklar olduğunu belirterek, Zonguldak´ta tarımın sınırlı olduğunu ve madene bağlı kalınması nedeniyle tarımın gelişemediğini söyledi.
Zonguldak´ın kömüre bağlı bir il olarak anıldığını ancak tarımda da gelişime gösterilmesi açısından çalışmalara başlanması gerektiğini belirten Uçar; "Artık kaynaklarımızı sınırlandırmak değil çeşitlendirmek lazım. Maden sektörümüz 30 yıl önce 60 bin kişi çalıştıran bir kurumdu. Şimdi 12-13 bin insan çalışıyor. Belki gelecekte bu sayı çok daha düşecek. Onun için bugünden tedbirimizi almak zorundayız" dedi.
Hedefinin Zonguldak´ta tarımsal amaçlı üretimi artırmak olduğunu dile getiren İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı da, ´Zonguldak´ta 20-30 yıl önce madenlerde 50-60 bin kişinin istihdam sağlandığı bir ilde, şimdi 10 bin kişinin çalışması, kalan 40 bin kişinin atıl hale gelmesi demektir. Bu nedenle Zonguldak´ta tarım geliştirilmeli. Bunun içinde çiftçiye destek sağlanmalı" şeklinde konuştu.
Ardından Ak Parti İl Başkanı Uçar ve Yönetimi Türk Telekom İl Müdürü Sami Koçar´ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Editör: Pusula Gazetesi