Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin 2014 vizyonu kapsamında seçim beyannamesinde bulunan kent meydanı için 100 evler yıkılmaya başlandı.
Başkan Vergili yapılacak meydanın insanları neşeli günlerinde, acılarını, üzüntülerini ve isyanlarında toplanacakları bir alan olacağını söyledi. Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin Karabük 2014 sözleşmesi kapsamında yer alan Kent Meydanı projesi kapsamında 100 evlerde yıkım çalışmaları başladı. İlk etapta PTT caddesindeki konutlardan yıkım işlemine başlanırken, yıkım işlemi periyodik olarak devam edecek.
Yıkım sırasında bizzat alana gelerek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Rafet Vergili, yıkım kontrol ekiplerinden bilgi aldı ve bazı talimatlar verdi.
Yıkım sırasında oldukça yoğun toz bulutu oluşurken, itfaiye toz kalkmaması için sürekli sulama işlemi yaptı. Yıkım incelemeleri sırasında basına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Rafet Vergili, meydanın tüm kentin kaynaştığı, isyanlarını üzüntülerini dile getirdiği yer olacağını belirterek, " Yıkılım yapıldıktasın projesi düzenlenecek ve onun üzerinde mutabakat sağlanacak. Biz buraya park yapmıyoruz, şehir meydanı yapıyoruz. İnsanları neşeli günlerinde, acılarını, üzüntülerini ve isyanlarında toplanacakları bir meydan yapıyoruz. Önce temizliğini yapıp Karabük´e yakışır meydanın ruhunu vereceğiz. Önemli olan burada meydanın ruhunu verecek doneleri hazırlamak. Bütçesi önemli değil. Para buluruz. Önemli olan buraya meydan ruhunu verebilmek. Önümüzdeki günlerde dolmuş durakları projesi ihalesini de yapacağız. 2014 Kent Sözleşmesi kapsamında yapacağımız tüm projeleri yapacağız. Biz projelerimizi beş yıla yaymıştık ama, beş yıldan önce projelerimizi bitirip Karabük halkının hizmetine açacağız. Amacım Karabük´e eksikliği duyulan tüm güzellikleri kazandırmak" dedi.
PTT Caddesi´ndeki dükkanlarında Ağustos ayında yıkılacağını belirten Vergili " dükkanların bulunduğu alana Kent meydanı projesi ile entegre olan Kütüphaneyi yapacağız. Her bir projenin maliyeti 5 ila 10 milyon TL arasında değişiyor. Her bir proje yüklü maliyetlere mal oluyor. Ama hepsini bitireceğiz. Diğer yandan battı çıktı ile ilgili Devlet Demir yollarından onay bekliyoruz. Oda geldiği zaman hemen ihalesi yapılarak meydanla birlikte hizmete girecek. Çünkü bunların hepsi bir bütün. Tüm projeler bittiğinde Karabük´ün gerçek anlamda kent vizyonunu kazanacak" diye belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi