AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Olağan Kongresine katılarak bir konuşma yaptı. Tunç konuşmasında, Amasra için gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında bilgi vererek &8220;Amasra&8217;yı turizmde marka şehir yapmak için çalışıyoruz&8221; dedi. Hafta sonu gerçekleştirilen Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan kongresine Milletvekili Tunç&8217;un yanı sıra Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, Bartın ve ilçelerinden sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ve Amasralı esnaflar katıldı.



Divan Başkanlığını Sabri Tutum gerçekleştirdi



Divan Başkanlığını Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Tutum&8217;un gerçekleştirdiği kongrenin, Divan Üyeliklerini Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Ulus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Ozan, Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmet Fındık, Bartın Esnaf Odası Denetleme Kurulu Başkanı Aslan Akküp yaptı.



Coşkun Yüksel&8217;den hükümete destek teşekkürü



Kongrede açış konuşması yapan Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Coşkun Yüksel, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek, küresel krizin etkilerinden esnafı korumak için verilen Kosgeb kredilerinden dolayı hükümete teşekkür etti. Bu desteklerin devam etmesini isteyen Coşkun Yüksel, Amasra&8217;nın turizmde değerlendirilmesi gerektiğini, bu nedenle Amasra&8217;ya termik santral kurulmasına karşı olduklarını söyledi.



Amasra için trilyonluk yatırımlar yapıyoruz



AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç kongrede yaptığı konuşmada, Amasra&8217;nın Fatih Sultan Mehmet&8217;in bizlere emaneti olduğunu ve dünyanın en güzel köşelerinden biri olan Cihanın gözbebeğini turizmde marka yapmak için çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın-Amasra arasında 11 kilometre duble yolu bir yılda, bitirdiklerini, Kaleşah-Amasra arasındaki yolun bu yıl içerisinde yapılacağını belirterek; eski yolda da bazı iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Milletvekili Tunç, Amasra&8217;ya gelecek turist sayısını artırmak için çalıştıklarını belirterek bunun için de duble yolların yanı sıra, 9 milyon TL proje bedeli olan Amasra Yolcu İskelesi ve Yat limanını yatırım programına aldıklarını, etüd proje çalışmalarını ve ÇED sürecini tamamladıklarını 2010 yatırım programında da yapım ihalesini gerçekleştireceklerini söyledi.



Bakanı Günay gerekli ödenekleri gönderdi



Milletvekili Tunç, geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ile Amasra ilçesinin tarihi ve turistik yerlerinde tek tek incelemelerde bulunduklarını ve yapılması gereken işlerin tespit edilerek gerekli ödeneklerin aktarıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, bu kapsamda Bedesten&8217;in restorasyon projesi, Amasra müzesinin onarımı ve kazı çalışmaları için gerekli ödeneklerin aktarıldığını, Kale surlarının temizlenmesi, Cenova Şatosunun restorasyonu konularını da takip ettiklerini belirtti.



Amasra&8217;ya turizm alanında yüksekokul



Milletvekili Tunç, &8220;Amasra Belediyesinin farklı partiden olmasına bakmadan gerekli desteği verdiklerini belirterek, konu Amasra olunca siyasi görüşlerimizi bir yana bırakıp, ortak paydamız olan Amasra&8217;nın menfaati için birlikte çalışıyoruz&8221; dedi. Bartın Üniversitesine bağlı bazı bölümlerin Amasra&8217;da açılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Tunç, Amasra&8217;da turizm ve otelcilik alanında faaliyet gösteren bir yüksekokul kurulması için çalışacaklarını ifade etti.



Başvuru santral yapılacak anlamına gelmez



Milletvekili Tunç, Hattat Holdingin Termik Santral ÇED başvurusunun kendi tasarrufunda tek taraflı bir işlem olduğunu, bu konu üzerinden siyaset yaparak haksız eleştirilerde bulunmanın doğru olmadığını belirterek, ÇED Başvurusunun termik santral yapılacağı anlamına gelmeyeceğini bir kez daha tekrarladı. Tunç, her şeyin yasal prosedür içerisinde gerçekleştirildiğini belirterek, çevreye zarar verecek bir faaliyete izin verilmesinin hem yasalarımız hem de imzaladığımız uluslar arası sözleşmeler gereğince mümkün olmadığını ifade etti. Tunç, &8220;Çevre Kanununu çıkaran, Çevre ile ilgili Uluslar arası anlaşmaları imzalayan bir iktidar bu önemli konuda da Bartın halkının görüşlerini ön planda tutacaktır&8221; dedi.



Halkın görüşlerini alınacak, araştırılacak



Milletvekili Tunç, bu konuda söyleyecek sözü olanların, itirazı olanların görüş ve önerilerini, tepkilerini yasal prosedür içerisinde yetkili kurum ve kuruluşlara aktarması gerektiğini belirterek; "Bu görüşler Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından dikkate alınarak karar verilecektir. ÇED başvurusu termik santral yapılacağı anlamına gelmemektedir. Yapılan iş halkımızın bu konudaki görüşlerini almaktan ve çevreye etkilerini bilimsel ve teknik olarak araştırmaktan ibarettir" dedi.



Bartın&8217;da esnafa 14 milyon TL destek



Milletvekili Tunç, dünyanın küresel krizden geçtiğini belirterek, Türkiye&8217;nin de bu krizden korunması için hükümetin gerekli tedbirleri aldığını söyledi. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde büyük şirketlerin ve bankaların battığını söyleyen Tunç, ülkemizin bu krizi en az hasarla atlatması için çalıştıklarını, teşvik yasasını uzattıklarını, esnafları Kosgeb kredileri ile desteklediklerini söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın&8217;da son 1 yılda esnafa 14 milyon TL Kosgeb finansman desteği sağladıklarını bundan sonra da sağlamaya devam edeceklerini belirtti.



Türkiye&8217;yi her alanda ileriye götürdük



Milletvekili Yılmaz Tunç; Türkiye&8217;nin AK Parti iktidarı ile her alanda ileri gittiğini söyledi. Tunç &8220;Bundan 7 yıl önce enflasyonun yüzde 5&8217;e düşürülebileceğini, paradan 6 sıfır atılabileceğini, yıllık ihracatımızın 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkarılabileceğini, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkabileceğini kimse tahmin edemezdi&8221; dedi. Tunç &8220;Merkez Bankası rezervlerinin 80 milyar dolara çıkabileceğini, Türkiye&8217;ye gelen turist sayısının 27 milyona çıkabileceğini, İMF&8217;ye olan borcumuzun 27 milyar dolardan 7 milyar dolara düşürülebileceğini kim tahmin edebilirdi&8221; diye konuştu. AK Parti iktidarı sayesinde işsizliğin çok daha büyük boyutlara ulaşmaktan kurtulduğunu belirten Tunç, teşvik yasasını 3 yıl daha uzattıklarını, bölgesel ve sektörel teşvik sistemini getirdiklerini, Bartın&8217;da, sigortalı sayısını 9 binden 23 bine çıkardıklarını, Organize Sanayi Bölgesini fabrikalarla doldurduklarını söyledi. Tunç &8220;Bartın&8217;ı her alanda büyütüyoruz, Tarım teşviklerine, sosyal destek projelerine, sanayicimizi ve esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz&8221; dedi.



Türkiye&8217;nin geldiği nokta gurur verici



Türkiye&8217;nin geldiği noktayla milletçe gurur duymalıyız diyen Milletvekili Tunç; AK Parti&8217;nin tek bir hedefi olduğunu, bu hedefin ülkeyi Atatürk&8217;ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi. Bunun için Türkiye&8217;de demokrasinin daha da güçlenmesi gerektiğini belirten Tunç, bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti. Tunç &8220;Birileri çetelerin, Ergenekoncuların avukatlığını yapsa da bu ülke çetelerden mafyadan, antidemokratik yönetim özlemlerinden tamamen arınacak ve geleceğin süper gücü doğacak, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne varmadan Türkiye dünyanın ilk on ekonomisi arasına girecektir&8221; dedi.



Coşkun Yüksel yeniden seçildi



Konuşmaların ardından faaliyet ve denetim raporlarının okunması ve ibrası gerçekleştirildi. Tek liste ile gerekçeleştirilen kongrede Coşkun Yüksel tekrar Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçildi.



Amasra&8217;nın sorunları masaya yatırıldı



Milletvekili Tunç, Kongre öncesi Amasra Belediye Başkanı Emin Timur&8217;u belediyedeki makamında ziyaret ederek bir süre görüştükten sonra, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclisi üyesi Uğur Timur&8217;la birlikte toplantı yaparak, Amasra&8217;da gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Editör: Pusula Gazetesi