Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´ın SGK Binası´nın Kozlu´ya taşınabileceği yönündeki açıklamalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Uçar´ın bugüne kadar kendilerine hep yardımcı olduğunu söyleyen Başkan Bektaş, "SGK ve hastane için Kozlu´nun her yeri feda olsun" dedi.
Artık Zonguldak´ın önünün açılması gerektiğini ve Zonguldak´ın Gazipaşa çıkmazından kurtarılması gerektiğini ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuşmasında şunları söyledi:
"Hamdi Başkan´ın samimiyetine inanıyorum. İktidar bir partinin il başkanı olarak hiçbir zaman bizi başka partidenmiş gibi görmeden her türlü talebimize koşturuyor. Kullanabileceği gücün tamamını da kullanıyor.
Öncelikle Kozlu hakkındaki düşünceleri için teşekkür ediyoruz. Niyetinin çok temiz olduğunu ve Zonguldak´ın gelişmesini istediğini görüyorum. Bizde ona her zaman yardımcı olamaya çalışacağız. Çünkü burada asıl olan Zonguldak´tır ve gerisi teferruattır.
Zonguldak´ı bir yerlere ulaştırabilmek için ortak çalışmalıyız. Bunun Ak Partilisi, Cumhuriyet Halk Partilisi, DSP´lisi, Türkiye Değişim Hareketlisi, bağımsızı hepsi birlikte olmalı. Ortak hareket etmediğimiz sürece Zonguldak´ın bir yere gelmesi mümkün değil.
İnsanların gözlerindeki at gözlüklerini çıkarıp görmelerini istiyorum. Kozlu´ya ulaşım zor değil ve Kozlu ile Zonguldak arasında hiçbir fark yok. Sosyal Güvenlik Kurumu Binası´nın Kozlu´ya kurulmasını istememizdeki amacımız şehrin önünün açılmasıdır. Asla bundan siyasi rant sağlamak gibi düşüncemiz yoktur. Her şeyden öte Kozlu´ya hizmet eden herkesin heykelini dikerim. O yüzden bizim talebimiz siyasi rant kazanmak için değildir. Zonguldak´ın, Kozlu´nun önü açılsın ve bütünleşsin. Ayrıca Zonguldak ve Kozlu´da doğru işler yapılsın.
Bugüne kadar herkes günlük siyasetini kurtarmak için işler yapmıştır. Doğru bir iş yaptığınız anda doğru doğruyu getirecektir. Ama biz hep yanlış gidiyoruz ve yanlışı yanlışla düzeltiyoruz. SGK Binası´nın Acılık´a gitmesi yanlış bir olaydır.
Kozlu´ya gelmesi ise doğrudur. Basit kıskançlıklar yapılmamalıdır veya idarecilerin dolmuşa gelmesi gibi bir şey olmaz. Yağcı, yalaka takımlarının ´Buraya olsun. Kozlu´ya giderse siyasi rant kazanır´ gibi düşünceleri ile bir yere varılmaz. Bir idareci asla dolmuşa gelmez. Bizim amacımız belli.
Zonguldak´ı bilen birinin SGK Binası´nın Kozlu´ya gelmesiyle Zonguldak´ta kalması arasında hiçbir fark olmadığını ve şehrin ufkunun açılacağını görmesi lazım. Bizim ısrarlarımız devam ediyor. Olmazsa muhakkak üzüntümüz olur ama Zonguldak´ın tamamının çok daha fazla üzüleceğine inanıyorum."
Editör: Pusula Gazetesi