Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Nisan ayında gerçekleştirilecek Esnaf ve Sanatlkarları Odaları Birlik Başkanlığı Kongresi öncesi neden aday olduğunu ve yol haritasın Pusula´ya anlattı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan oda kongreleri sırasında Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun´a karşı bayrak açan, Coşkun´un aday olduğu Şoförler Odası Başkanlığı´nda Osman Bahar´a destek veren Küçükali, Birlik Başkanlığı konusunda neden bu kadar ısrar ettiğini Pusula´ya anlattı.
Muharrem Coşkun ve kendisi dışında aday çıkmasını beklemediklerini belirten Küçükali iddialı açıklamalarda bulundu. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun´un Şoförler Odası Başkanlığı seçiminde kaybettiğini ve hiçbir odanın başkanı olmadığı halde Esnaf Odaları Birlik Başkanı olmasının hoş bir görüntü ortaya koymadığını belirten Küçükali; "Tek neden bu değil. Neden çok" dedi.
Muharrem Coşkun ile daha önceki yıllarda görev yaptığını hatırlatan Küçükali kimseyi karalama peşinde olmadığını belirterek; "Muharrem Başkan´a bunları çok söyledik. Ama kendisi her şeyi tek başına yapmaya devam ediyor. Keşke değişip burasının daha aktif hale gelmesini sağlayabilseydi" dedi.
Şoförler Odası Başkanlığı´nın sonuçlandığı anda adaylığını açıkladığını belirten Küçükali gerekçe olarak; "Mevcut Esnaf Odaları Birlik yönetimi yetersiz. Yönetimin başında olan arkadaşımız Muharrem Coşkun kötü biri değil ancak ortaya koyduğu yönetim şekli aldığımız sonuçlara bakıldığında hiç iyi değil. Esnaf camiasını birleştirmesi gereken Birlik Başkanlığı bunu yapamadığı gibi diğer odaların sorunlarının çözümünde de ortalarda yok. Muharrem Bey ne yapsa tek başına yapıyor. Ne yapıldığından da kimsenin pek haberi yok. Esnaf camiamız kendisini yalnız hissediyor. Ben bunların giderilmesi için iyi bir fırsat doğduğu görüşündeyim. Muharrem Bey Şoförler Odası Başkanlığını kaybetti.
Sorarım buradan. Hangi esnaf camiasını temsilen bütün odaların üzerindedir. Ben bu süreçte aday olmayı düşündüğümüzde çok sayıda arkadaşımızdan da destek gördüm. Amacım Zonguldak´ın esnafının sorunlarına duyarlı, camiamızın ve alt odaların daha rahat çalışabilmesine imkan sağlayacak bir yönetim oluşturarak bazı şeyleri değiştirmek" dedi.
Siyasetçilerle görüşüyor
Küçükali, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar başta olmak üzere muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanlarıyla esnaf turuna çıktı. Seçim çalışmalarına hızlı başlayan ve insanların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için birebir görüşmeyi tercih eden Küçükali kendisinin de MHP´li olmasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi;
"Benim çevremdeki herkes siyaset ile oda işlerini birbirine karıştırmayacağımı bilir. Ben MHP´de siyaset yapıyorum ancak 4 dönemdir de Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar odama siyaset sokmadım. Sokturmam da. Oda başkanı olarak sorunlarımızın çözüm mercileri ile görüşme halinde oldum. Hangi hükümet, hangi siyasetçi olursa olsun önemli olan çözüm yolları ve diyalogdur. Oda Başkanlığım döneminde 3 defa Sanayi ve Ticaret Bakanları ile görüştüm. Devlet Bakanları ile görüştüm. Bundan önceki Enerji Bakanı Hilmi Güler ile görüştüm. Ben ayda bir meclise gider bir çok siyaset iyi yerinde ziyaret ederim. Kimsenin partisine bakmaksızın görüşürüm. Sorunlarımızı dile getiririm. Bu çabalarımı Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı olduğumda çok daha fazlasını yapacağım. Seçim sürecinde de herkesle görüşüp düşüncelerini alacağım. Ben kongre öncesinde de bu insanlarla siyasetçilerle, esnaf arkadaşlarımızla zaten görüşüyorum. Seçim geldi diye gezmiyorum. Ak Parti İl Başkanımız Hamdi Uçar´a da ziyaret edip amaçlarımızı ve düşüncemizi anlatacağız. CHP İl Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üüyeleri ile MHP, SP, DSP ve diğer partilerimle görüşeceğiz. Benimle ilgili çabamızla ilgili önyargıları ve soruları varsa açık bir dille yanıtlayacağız. Benim siyasi bir kimliğimin olması kimseyi ürkütmemeli. Bu görevler siyaset üstü görevler ve ben ikisini çok iyi ayırt edebileceğimi biliyorum." dedi.
Zor durumdaki odalara
destek olacağız
Zonguldak Merkez ve ilçelerde odaların kapanma aşamasına geldiğini ve bir çok odanın parasızlık nedeniyle evrak alamadığını belirten Küçükali, zor durumdaki odalara ekonomik destek vereceklerini de belirterek; "Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği´nin mali bilançosu nedir? Bunlar tam olarak bilinmiyor Kongreden kongreye açıklanıyor. Bir çok odamız zor durumda. Parası olmadığı için Birlik´ten fatura alamıyor. Böyle bir durumda Birlik´in öncelikle mali anlamda disiplin altına alınıp neyin nerede olduğunu görülmesi gerekiyor. Zor durumdaki odalara destek vermemiz şart" dedi.
Üç ayda bir
hesapları açıklayacağız
Esnaf camiasının güvenerek kendisini teslim ettiği Esnaf Odaları´nda olup bitenlerle ilgili kafasında soru işaretleri olduğunu belirten Küçükali; "Odaların daha şeffaf hale gelmesi gerekiyor. Esnaf Odaları Birliği´nin mali bilançosunu, gelir giderlerini 3 aylık sürelerde tüm esnaf camiasına ve basına duyurmak istiyoruz. Camiamız internetten gidip baktığında mali hareketliliği görebilmeli. Böylece şeffaflaşacağız. Odaların ve birliğin yeniden güven kazanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ekip ile hareket edeceğiz
Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali; "Kongre sürecinde kimlerle hareket edeceksiniz?" yönündeki soruya verdiği yanıtta; "Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Kongre sürecine daha var. Arkadaşlarımızla görüşüp açık açık konuşacağız. Bizlerle olmak isteyenleri değerlendireceğiz. Esnaf camiamızın benimseyeceği isimler olacak.
Öte yandan seçildiğimiz taktirde ben kafama göre, yönetim kafasına göre bir yerlerde olmayacak. Görüşmelerimize, çalışmalarımıza yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılacağız.
Sık sık toplantılar yapıp değerlendirmelerde bulunacağız. Yani bizim dönemimizde bir yönetim kurulu üyesi başkanın ne yaptığını bilecek, çalışmalara ortak olacak" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi