Zonguldak&[#]8217;ın Kilimli beldesinde bulunan Paflagon Restoran&[#]8217;da gerçekleştirilen AK Parti Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı&[#]8217;na AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın yanı sıra İl ve İlçe Yönetimi ile partililer katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından divan heyeti oluşturulan toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı yaptı. Kazancı, konuşmasında muhalefeti eleştirdi. AK Parti döneminde yapılan çalışmaları anlatan Kazancı, şöyle dedi:
&[#]8220;Göreve başladığımda önümüze yerel seçimler gelmişti. 6 yıllık çalışmayla beraber seçimleri bitirdik. Seçimlerden sonra teşkilatımızdaki eksiklikleri giderme çalışmalarımızı hızlandırdık.
Bu çalışmalar 2011 yılında yapılacak olan seçimde de başarılı olmamızı sağlayacak. Yapmış olduğunuz haberlerde kişileri ön plana çıkarmada veya arka plana atmada başarılısınız. AK Parti ile ilgili yapmış olduğunuz haberlerde her ne kadar kişileri ön plana veya arka plana atmada başarılısınız ama son zamanlarda yapılan haberlerden en fazla etkilenen AK Parti teşkilatı oluyor. Haber yaparken daha ciddi ve haberi kaynağından alarak yapmanız hem teşkilat mensuplarını üzmemiş hem de ticareti yıpratmamış olursunuz. Bu konuda basın mensuplarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Muhalefet partileri Ak Parti&[#]8217;yi hep eleştirdiler. Peki, onlar Zonguldak&[#]8217;ı yönetmeye kalktıklarında ne yaptılar. Zonguldak&[#]8217;a AK Parti döneminde yapılan işlerin başında, şehir merkezindeki çevre yolları, dere üstünün kapatılma çalışmaları, çöp döküm alanı, üniversitenin gelişmesi ve öğrenci sayısının artması, öğretmen evleri, öğrenci yurtları, İstanbul Parkı, Kozlu sahilindeki balıkçı barınakları ve sanayi sitesinde yapılanma, duble yolların yapımı, yöremizin en büyük Tıp Fakültesi Hastanesi gibi bir çok yenilik AK Parti döneminde yapıldı. Biz yönetimi almadan hangi hizmet vardı hiçbir hizmet yoktu. Hangi hükümet döneminde hangi genel başkan madene indi. Bizim dönemimizde ilk defa bir Başbakan ocağa indi ve TTK&[#]8217;ya üç bin işçi alındı. Daha önce bu şehre Başbakan gelmedi mi? neden onlar ocağa inmediler. İnemezler. Çünkü oların madenle ve madenciyle işleri yok. Zonguldak&[#]8217;a büyük yatırımlar AK Parti döneminde yapıldı. Bunları görmek istemeyen gözler, gündüz gözlerini kapatarak sadece kendilerine gece yaparlar. Bu arkadaşlar gözlerini açsınlar. Yapacakları muhalefetti de iyi yapsınlar. Aksi takdirde bu millet bundan önce oları muhalefet olarak belirledi, 2011 seçimlerinde de yine muhalefet belirleyecektir. AK Parti döneminde TTK&[#]8217;ya 4 bin 200 işçi alındı. Bu arkadaşlarımız 2009 Mart seçimlerinde Zonguldak yerel yönetimini kazandı. Biz onlar gibi ne yaptıkları konusunda açıkçası inkârcı olmayacağız. Çünkü hakikaten Zonguldak&[#]8217;a birçok şey yaptı. Mesela suya zam yaptı. Katık atık toplamayı biz 1 TL yaptık, onlar 5 TL yaptı. Emlak vergilerini yüzde yüz artırdı. Bir de bunların yanında Tekel binası önünde 10 ayda bir 10 metre yol yaptı. Peki, hani nerde lavuar alanını yapılacak yatırımlar ve çöp döküm alanının ıslahı. Zonguldak&[#]8217;a yaptıkları hiçbir şey yok. Sadece inkar ediyorlar. Bundan sonra yaptıkları ve yapacakları çalışmaları bizler takip edeceğiz. Bu nedenle birbirimizi iyi anlamalıyız. Biz bir aileyiz bu aileyi korumak için elimizden geleni yapmalıyız.&[#]8221;

&[#]8220;SIRÇA KÖŞKLERDEN HİÇ ÇIKMAZLAR&[#]8221;

Kürsüye gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise Türkiye&[#]8217;de geçmiş ile AK Parti hükümeti arasındaki farkları saydı. Türkmen, konuşmasında da şöyle dedi:
&[#]8220;Siyaset hepinizin bildiği gibi neticede demokrasinin bir gereğidir. İnsanların temsili olarak parlamenter sistemi oluşturduğu, tabandan ve köyünden başlayarak süzülerek gelen ve meclisin oluşturduğu hükümetlerin çıktığı, orada milletimize hizmet etmek için oluşan organize olmuş devlettir. Devlet kademelerini organize ederek millete hizmet etmedir, dünya ile yarış etmedir. Milletimizin işini, aşını, geleceğini organize ederek insanların başı dik, gelecekten ümitli yaşamasını sağlaması için ulaşılan bir gayedir, amaçtır. Ne diyoruz insan için, o zaman bu işi yapacak olan arkadaşlarımız insana sevdalı olması lazım. İnsanın değerlerini iyi bilmesi lazım. Bu toprağın gerçekten hamuruyla yoğrulması lazım. Eğer bunu yapamasanız geçmişte olduğu gibi ikide bir ülkeyi duvara toslatırsınız, milleti ızdıraba sürüklersiniz, ülkenizi felakete sürüklersiniz ve ülkeniz ızdrap çeker. Bu geçmişte oldu mu bunu niye anlatıyorum evet bunlar geçmişte yaşandı. Demek ki kuruluş tarihimizden bu yara demokratik hayata geçtikten sonra çok siyasi felakete uğradı, milletimiz çok ekonomik gerilere gitti, geleceğinden ümidini kesti, alt yapısı yapılmadı ve dünya ile rekabet edecek bir hale gelemedi. Doğruyu görecek, kendi dünyasından çıkıp dünyaya bakabilecek bir seviyeye gelemedi. İşte bugün geldiğimiz noktada bir bakıyorsunuz. Dış politikaya bakın, komşularımızla dargın olan kırgın olan bir ülke, herkesi düşman gören, &[#]8216;muhakkak etrafımız ateş çemberinde&[#]8217; diyerek herkesi düşman gören bir düşünce zihniyeti, uzağındaki çemberlerle hiçbir irtibatı olmayan, siyasi partiler olup dünyayla entegre olan ve bunlardan nasıl istifade ederiz, kendi değerlerimizi ve kıymetlerimizi nasıl en süt seviyeye çıkararak insanımıza hizmet etme düşüncesi olmayanlar, senede bir enternasyonal toplantılarına gidiyordu ve onu da son dönemlerde oradan çıkardılar ve oraya da gidemiyor. Diğerlerine baktığımız zaman ikide bir Kayseri&[#]8217;nin Erciyes tepesinde yazın bir çadır kurarlar, o çadırda dağın tepesinde savururlar, ondan sonra da sırça köşklerden hiç çıkmazlar, toplumun içinde bulunmazlar, toplumun derdini dert edinmezler, ancak ve ancak toplumun önünde engel olabilmek için toplumun verdiği yetkiyi kötüye kullanırlar. İşte bugün AK Parti&[#]8217;nin yapmaya çalıştığıyla diğer muhalefetin yapmaya çalıştığını anlatabilmek için bunları söylüyorum.&[#]8221;
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi