Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla ve İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından her ay düzenli olarak İl Genel Meclis Toplantısı´nın ardından gerçekleştirilen ´Aylık Değerlendirme Toplantısı´ parti binasında yapıldı.
İl Başkanı Yayla, ilçe kongrelerini partiye yakışır bir şekilde tamamladıklarını ve önümüzdeki Mart ayında yapılması planlanan İl Başkanlığı Kongresi´ne hazırlandıklarını söyledi.
Türkiye genelinde teşkilatlarının birlik beraberlik içerisinde iktidarlığa doğru ilerlediklerini belirten Yayla, her an seçim olacakmış gibi çalıştıklarını vurguladı.
Türkiye´nin gidişatından endişe duyduğunu belirten Yayla; "Türkiye´de neler olup bittiğini her gün gözlemliyoruz. Her gün yeni şeylere şahit oluyoruz. İzlediğimiz eylemler bizi 20-30 yıl öncesine getiren manzara yürekler acısıdır. CHP Zonguldak İl Teşkilatı olarak Sayın Bülent Arınç´ın, Milletvekilimiz Güldal Mumcu´ya karşı yaptığı hareketi ve eylemi şiddetle kınıyoruz. Bu olay çok üzücü ve vahim bir olaydır. Zaten biz onların zihniyetini biliyoruz ama Türkiye´de onların gerçek zihniyetini görmüştür ve kınamıştır. CHP olarak Türkiye´nin olduğu gibi, Zonguldak´ın sorunlarını da biliyoruz ve o sorunlarla yakından ilgileniyoruz. Ayrıca, TEKEL işçilerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.
CHP İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Turhan Oral da, meclis toplantısını değerlendirerek alınan kararların sorunların çözümündeki etkisini paylaştı.
Meclisin Şubat ayı ilk birleşimine Vali Erdal Ata´nın yanı sıra daire müdürlerinin de katıldığını belirten Oral, birleşimde eğitim, sağlık, kanalizasyon, çöp sorunları ile yatırım anlamında karşılıklı fikir alış-verişinde bulunduklarını söyledi.
Alınan kararları değerlendiren Oral; "Karayolları tarafından Hisarönü-Zonguldak arasındaki yolda sıkıntı ve çözümsüzlük var. Alternatif yoldan bahsediliyor. Ancak sert bir kış mevsimi geçirdiğimiz için yolda acil olarak önlem alınması gerekiyor. Bu ayki mecliste Köy Yerleşik Alan Planları başta olmak üzere, Filyos Sağlık Ocağı&[#]8217;nın su ve kalorifer tesisatının onarılması. İl Özel İdaresi´ne bir adet binek araç alınması ve Amelebirliği Başkanlığı tarafından Karaman Beldesi´nde yapılması planlanan ilköğretim okulu alanındaki menfez çalışmasının Milli Eğitim ödeneğinden karşılanmasına karar verildi. Eğitime verdikleri katkılar vesilesiyle hayırseverler Yılmaz Yavuz, İbrahim Fikri Anıl ve Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz´u, TBMM Üstün Hizmet Ödülü´ne aday gösterilmesine oy birliğiyle karar verdik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi