Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Sosyal Güvenlik Kurumu´nun Acılık´a taşınması konusunda daha önce birçok açıklamada bulunduğunu ve Acılık bölgesinde yeterinden fazla trafik sıkışması olduğunu söyledi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´ın SGK Binası´nı Kozlu´ya taşımak istemesine destek veren Hamdi Uçar, artık bizden gitmesin, burada kalsın anlayışının olmaması gerektiğini ifade etti.
Yeni hastane için 30-40 dönümlük uygun bir arsası varsa Kozlu´ya gitmesi için destek vereceklerini belirten Başkan Uçar, konuşmasına şöyle devam etti: "Ali Bektaş´ın söylediklerinin aynılarını daha önce ben söyledim. Ben Sosyal Güvenlik Kurumu Binası´nın daha önceki yerinin çok uygun olmadığını ve SGK Binası yapılacak yerin İl Müftülük Binası, Tarım İl Müdürlüğü, Çıraklık Merkezi gibi kamu binalarımızın olduğu bölgeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını söyledim. Zaten Acılık bölgemizin yeterinden fazla trafik karmaşası olduğunu söyledim. Yani şu olmamalı; orda olmamalı, burada olsun. Bizden gitmesin, burada kalsın anlayışı içerisinde olunmamalı. Nerde iyi olacaksa orda olsun. Şehrin açılması, genişlemesi adına daha uygun neresiyse orası olsun. O nedenle Acılık´ta olmasına bende karşı çıktım. Bana göre Kozlu´da da olabilir. Kozlu´da gösterilen alanda gayet uygun bir yer. Ulaşım açısından bir takım çevreler ´ulaşım sorunu var. Orada olur mu´ gibi eleştiriler yapılıyor ama o kadar da değil. Yani herkesin evinin önünde hizmet binası olacak diye bir şey yok. Kozlu ulaşım itibariyle 5 dakikalık bir mesafede. O nedenle de olaya öyle bakmamak lazım. Zaten hastane yeri de arıyoruz ama bulamıyoruz. Onun için biz yer fakiri bir şehiriz. O nedenle SGK Binası için en uygun yer orasıdır. Ali Bektaş´ın söylediklerinin aynılarını geçmişte bende söyledim ve bu yapılan doğru değildir."
Zonguldak´ın tamamı bizim
Bölge ayrımı yapmadıklarını belirten Başkan Uçar: "Hastanenin nereye yapılacağının ötesinde nerde yer var biz ona bakıyoruz. Açıkçası 30-40 dönüm nerde yer bulursak orada hastane yapacağız. Şimdi elimizde bir imkân var. Bakanlık bize yer gösterin ve yatırım yapalım diyor. Yetkililer gelip evet burası uygundur diyecek ve hastane yapılacak. Şu anda da arsa temini peşindeyiz.
Ali Bektaş bize uygun böyle bir yer göstersin yapılmaması için bir neden yok. Yani yetkililer onayladıktan sonra bir sorun yok. Bizde destekte bulunuruz. Yeter ki hastaneyi yapabilecek bir yer bulabilelim. Kozlu´da uygun bir arsa varsa Kozlu´ya yapılır. Bizim herhangi bir takıntımız yok. O bölge senin bu bölge benim anlayışı yok. Zonguldak´ın tamamı bizim" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi