Müstakil İş Adamları Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, CHP Alaplı İlçe Başkanlığına seçilen Nuri Tekin&[#]8217;e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Yazıcı, &[#]8220;CHP&[#]8217;nin bu ülkenin her alanında çok büyük bir yeri var. Biz Ereğli MÜSİAD olarak Alaplı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüm Yönetim Kurulu üyelerinin sizlere selamı var&[#]8221; dedi.
İlçeye yapılması düşünülen Liman Projesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, &[#]8220;150 milyon dolarlık bu projesi Alaplı&[#]8217;nın tek başına yapması imkansız. Dışarıdan finans sağlayacak yatırımcılar bulması lazım. Bu konuda sanırım yapılan çalışmalar var. Eğer kriz ortamında olmasaydık, bu projeyi Ereğli tek başına kaldırabilirdi&[#]8221; dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin de yaptığı konuşmada, &[#]8220;Liman Projesine CHP olarak tam destek veriyoruz. Bu proje Alaplı&[#]8217;nın görünümünü de ekonomik olarak değiştirecektir. Geçmişte Erdemir&[#]8217;in yapacağı lise binası için ilçede yer tartışması oldu. Karşıyaka&[#]8217;ya mı olsun 690 evler mevkiine mi olsun diye didişme yaşandığından Lise binası elimizden kaçtı. Liman Projesinin de aynı akıbete uğramaması için herkesin ve sorumluluk sahiplerinin bu konuya sahip çıkması gerekiyor. Liman projesinde çok güçlü firmalar bize destek oluyorlar. Ümran boru, Kaplanlar demir-çelik gibi büyük firmalarımız bu projeye finans yönünden destek olacaklar. Bu liman projesi için Zonguldak, Filyos, Karasu ve birçok sahil kenti liman için girişimlerde bulunuyor. Biz bu fırsatı elimizden kaçırmayalım&[#]8221; diye konuştu.
Ziyarette CHP Alaplı ilçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi