Valiliği tarafından 2006 yılında Bartın´daki kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen &8220;Bartın 2023 Stratejik Amaçlar ve İl Gelişme Planı&8221; çalışması kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. &8220;Bartın 2023&8221; de belirlenen stratejik hedeflere uygun olarak kamu kurumlarının faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı Vali İsa Küçük Başkanlığı&8217;nda gerçekleştirildi. Toplantıda yıllık olarak hazırlanan "Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Kurumlar İçin Stratejik Eylem Planı" ile uygulamaya konulan 2023 hedeflerinde gelinen nokta ele alındı.



Hedef yüzde 100 başarı



Vali Küçük, oluşturulan 2009 yılı eylem planı çalışmaları kapsamında kamu kurumlarının 2009 yılı Stratejik Eylem Planı&8217;nda belirtilen somut hedeflerinin ve faaliyetlerinin gerçekleşme durumlarının değerlendirildiği toplantıda; hedef ve faaliyetlerin gerçekleşme oranının ilimiz genelinde yüzde 86 olduğunu söyledi. Vali Küçük, oranın her ne kadar iyi not almaya yetecek gibi görünse de amacımızın ortaya koyduğumuz hedeflerin tamamını gerçekleştirmek ve yüzde 100 başarıyı sağlamak olduğunu belirtti.



Aksaklıklar konuşuldu



Vali İsa Küçük´ün konuşmasının ardından yapılan sunumlarla beraber kurumlar bazında hedeflere yönelik olarak yapılan çalışmaların hangi oranda gerçekleştirildiği, varsa gerçekleştirilmeyen hedefler ve gerçekleşmeme nedenleri ayrı ayrı ortaya konuldu. Vali Küçük, kurumların 2010 yılı için belirledikleri hedef ve faaliyetlerin de gündeme alındığı toplantıda 2010 yılı "Kamu Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Kurumlar İçin Stratejik Eylem Planı"nın kitapçık haline getirilerek kurumlara dağıtılacağını ve kamuoyunun bilgisine sunulacağını ifade etti.



Planla Bartın&8217;ın öncelikleri saptandı



Vali Küçük, toplantıda yaptığı konuşmada kurum amirlerine, 2010 yılında çalışmaların belirtilen hedef ve faaliyetleri tam olarak gerçekleştirmeye yönelik olarak yürütülmesi talimatını verdi. 2023 Stratejik Amaçlar ve İl Gelişme Planı çalışmasının temel amacı Türkiye´nin genel gelişim ve değişimine paralel olarak, içinde bulunulan durumun analizini yapıp, Bartın´ı ulaşmak istediği noktaya götürecek kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin belirlenmesiydi. Planda, Bartın´ın geleceğine yön vermek ve toplumun tüm kesimleri ile beraber bugünden yarınlara yapacağı yolculuğuna yol haritasını oluşturmak için başlatılan çalışma ile Bartın´ın öncelikleri saptanarak, her sektörle ilgili olarak gerçekleşmesi muhtemel fırsatlar ve riskler tartışılarak, öneriler ortaya konuldu.



Sektörlerin gelişme yönleri belirlendi



Yapılan çalışma neticesinde, ilin Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini yükseltmek ve yaşam kalitesini artırmak, ilin üstünlüklere sahip oldukları alanlarını belirleyerek gelişme politikalarına yön vermek, Bartın&8217;ın yerel ekonomik kaynaklarını ve potansiyelleri harekete geçirmek, kaynakların il önceliklerine göre rasyonel kullanılmasını sağlamak, sektörel analizler yaparak, sektörlerin gelişme yönlerini belirlemek, ilin tüm değerleriyle ulaşılmak istenilen Bartın seviyesine gelmek yolunda neler yapılacağını ortaya koymak için öncelikler tespit edilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi