Türk Sağlık-Sen Başkanı Abdurrahman Uysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın Zonguldak gezisinin ardından Pusula´nın sorularını yanıtladı.
Bakan Akdağ´ın 2006´da gerçekleştirdiği Zonguldak ziyaretinde de benzer konuların gündeme geldiğini hatırlatan Uysal o dönemde gönderilen paraların yatırıma dönüştürüleme-diğini söyledi.
Siyasi iradenin Bakan Akdağ´a açık yüreklilikle hastanelerin fiziki şartlarının kötü olduğunu söylemesinin yerinde ve doğru bir davranış olduğunu belirten Uysal sendika olarak Zonguldak´ta sağlık alanında yapılacak her doğru adıma katkı vermeye hazır olduklarını, yapılmayanları ve yanlış yapılanları dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Uysal değerlendirmesinde şu yorumu yaptı: "Zonguldak´ın ülkemizde diğer iller ile karşılaştırıldığında Sağlık alanında yapılan yatırımlardan yeni hizmet binalarından mahrum bırakılan bir il olduğu aşikardır.
Sayın Bakanın Zonguldak ziyaretinde yeni hastane sözü vermesi vatandaşlarımız ve sağlık çalışanları adına sevindiricidir.
Burada dikkat edilmesi gereken konu Sayın Bakan´ın ziyaretini fırsat bilip verdiği sözleri sağlıkta yetkililerin yatırıma dönüştürmesi olmalı.
Sayın Bakan´ın 2006 yılında şehrimize yaptığı ziyarette de çoğu konuda hizmet sözü vermiş paralar gönderilmiş, fakat gönderilen bu paralar hizmete dönüştürülmemiştir. Sağlık Bakanı Sayın Akdağ´ın Hastaneleri ziyaret etmemesi düşündürücüdür.
Siyasi iradenin açık yüreklilikle hastanelerin fiziki şartlarının kötü olduğunu aktarmaları yerinde bir davranıştır. Bu iş takibi başta sağlıkta yöneticilere düşmektedir. Umarız Sayın Bakan´ın bir sonraki ziyaretinde yeni hastane binası şekillenmiş olur. Yine aynı şeyleri konuşmayız."
Editör: Pusula Gazetesi