Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın Zonguldak ziyaretinin perde arkasında pek çok gelişme yaşandı. Bakan Akdağ´ın tepkisine neden olaylardan birisi de hastanelerde ki özel odalardan alınan ücretler oldu. Bakan Akdağ´ın Zonguldak ziyareti öncesi gönderdiği kurmaylarının hastane yönetimleriyle birlikte yaptıkları gezi ve incelemelerin yanı sıra, kurmayların gece ve gündüz farklı saatlerde hastane yönetimlerinden haberiz olarak hastanelere girip servislere çıktıkları, hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet ettikleri ortaya çıktı.
Cumartesi yapılan gezi sonrası Polisevi´nde yapılan değerlendirmeler sırasında yapılan tespitler hakkında bilgi veren Akdağ´ın bazı uygulamalara sert tepki gösterdiği öğrenildi.
Akdağ´ın tepki gösterdiği konulardan biri de hastanelerde fiyat farkı ödenerek kalınan özel odalarla ilgiliydi. Hastanelerde ´özel´, ´özel olmayan´ diye bir ayrımın yanlış olduğunu belirten Akdağ´ın özetle; "Bütün hastalarınızın özel olması lazım. Gördüğümüz kadarıyla bazı hastanelerimiz hastane olmaktan uzak.
Hastane diyince insanların kendisilerini güven ve huzur içinde hissedebileceği, eşit sağlık hizmeti alabileceği yerleri biliyoruz. Ama Zonguldak´ta bir çok noktada büyük eksiklikler olduğunu gördük. Hastanelerde ´özel oda´ uygulaması yanlış. hastanın özeli, özel olmayanı olmaz.
Bu uygulamaya son vereceksiniz" dedi.
Bakanlık kurmaylarının hastanelerde yaptıkları açık ve gizli tespitlerde büyük aksaklılar tespit ettikleri ve bunu rapor haline getirdikleri öğrenilirken Zonguldak´taki sağlık kuruluşlarının yakın markaja alınacağı öğrenildi.
Bakan Akdağ´ın Sağlık Ocakları ile ilgili olarak da olumsuz izlenimlerle ayrıldığı ve sağlık ocaklarının modern sağlık hizmeti vermekten uzak olduğunu söylediği öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi