Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in Ankara´da Bakanlıklar nezdinde yaptığı girişimler sonucunda, Çaycuma halkına 60 yıldır hizmet veren ve şehrin iki yakasını bağlayan eski köprüde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.
Yerel yönetimler ve siyasiler olarak vermiş oldukları sözlerin yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; "Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü´nce eski köprümüzün zemini soyulacak, yeni korkuluklar, yaya yolu, yeni sıcak asfalt ve alçak yerler kaldıraçla kaldırılarak, köprü modern hale gelecek. Ayrıca, köprü kavşağından Küçük Sanayi Sitesi sağlı, sollu yaya kaldırımı ve 2 bin 400 metre uzunluğundaki orta refuj çalışmaları ile, Bakacakkadı 100. Yıl Tatil Köyü´ne kadar orta refuj çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce bu sene ihaleye çıkartılacak ve yapımı 2010 yılında bitirilecek. Böylece yıllardır beklenen Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın yaya yolu surun çözülmüş olacaktır. Amacımız daha modern, çağdaş çalışmaları halkımıza sunup hizmetlerimizi devam ettirmektir. Bu konuda Belediyemiz, önceden gerekli yazışmaları yapmış ve olumlu neticeler alınmıştır. Bundan dolayı 15. Karayolları Bölge Müdürlüğü´ne, Karayolları Genel Müdürlüğü´ne siyasi ve mülki idarelerimize teşekkür ediyoruz. 2010 yılı vadimizin yılı olacağı inancını taşıyoruz." dedi.
Filyos Vadi Projesi kapsamında çalışmaların müspet olarak devam ettiğini vurgulayan Başkan Gülşen, "İlan edilen serbest bölge kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ve Defterdarlıkla arazi değer tespit komisyonu kurulması, kamulaştırma çalışmalarının 2010 yılı içinde bitirilmesinin ön görülmesi, Filyos nehrimizin taşkın koruma projelerinin de Devlet Su İşleri tarafından 2010 yılında ilçemiz adına, yapılıp bitirilmesi geleceği-mize daha da umutla bakışımızı güçlendirmektedir. Bu nedenle dahil ettiğimiz mahallelerle nüfusumuzun 23 bin 800´leri bulacaktır. Buda gösteriyor ki ilçe merkezi 2004 den bugüne göç alan ilçe konumuna gelmiştir. İlçemiz daha da büyüyecek ve hizmetler artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi