Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;ne Tiyatro Bölümü&[#]8217;nün açılmasını istedi. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ile görüşmelerinde bölümün açıldığını öğrendiğini belirten Bakır, ancak bölüme öğretim üyesinin bulunamadığını söyledi.
Zonguldak BKM Müdürü Abdullah Bakır, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Devlet Tiyatrosu&[#]8217;nun Zonguldak&[#]8217;a gelmesi ile birlikte ilde sosyal faaliyetlerin arttığını ifade eden Müdür Abdullah Bakır, AKM&[#]8217;de sergilenen tiyatrolara halkın ilgi gösterdiğin ifade etti.
Zonguldak&[#]8217;ta tiyatro tabanını geçmişten bu güne BKM olarak oluşturduklarını anlatan Abdullah Bakır, üniversiteye tiyatro bölümünün açılması ile ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ile görüştüğünü belirtti. Rektör Açıkgöz&[#]8217;ün kendisine tiyatro bölümünün açıldığını ve hazır hale geldiğini söylediğini ifade eden Bakır, üniversitenin öğretim görevlisi bulmakta zorluk çektiğini belirtti.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası&[#]8217;na yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Abdullah Bakır, &[#]8220;Dünya Tiyatrolar Haftası gününe özel çocuk oyunları, yetişkin oyunları hazırlıyoruz. Bu etkinliklerimiz on gün boyunca sahnelenecek. Şu an hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak&[#]8217;ta Tiyatrolar Haftası&[#]8217;nı halkımıza dolu dolu yaşatacağız. Değişik kesimlerden tiyatroya gönül vermiş insanlarımız var. Seneye büyük bir oyunla halkımızın karşısına çıkacağız. Komiser Şekspir&[#]8217;i seneye sergileyeceğiz. Halkın sosyal yaşamını etkilemek için değişik çalışmaları sürdürmeye gayret ediyoruz&[#]8221; dedi.
BKM Müdürü Abdullah Bakır ayrıca seneye sergilenecek olan Komiser Şekspir adlı oyunla turnelere gitmeyiz hedeflediklerini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi