Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, MHP ilçe teşkilatını ziyaret ederek, ilçede Hema tarafından kurulmak istenen termik santrale karşı verilen mücadeleye destek istedi. Ziyarette konuşan Başkan Emin Timur; &8220;İlçemize kurulmak istenen termik santral turizmimize, insanımıza ve çevremize zarar verecektir. Amasra´ya turizm alanında yatırım yapmayı düşünenler bile beklemeye geçtiklerini ifade ediyor. Santral kurulmadan etkisini göstermeye başladı. Biz sürekli olarak Hema&8217;nın kömür üretmesini istediğimizi ifade ediyoruz. Termik Santral Amasra&8217;ya yapımı düşünülemeyecek tek tesistir ve biz bunu buraya kurdurmayız. El birliği ile bu sorunu çözmemiz lazım&8221; dedi.


Hema santralden vazgeçmeli


Başkan Timur; &8220;Hema&8217;nın santral sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. Ama görülüyor ki, iş inada biniyor. Mehmet Hattat&8217;ın &8216;Halk isterse kurarız&8217; sözünün arkasında durması lazım. Halk istemiyor, Amasra istemiyor. Sanayi gelişecek diyorlar. Termik santralle sanayi gelişmez. Biz turizm alanında gelişmekten yanayız. Kimse de yaptığı açıklamalarla santral gelince bölge atılım yapacak havası yaratmaya çalışmasın. Santral yörenin kurtuluşuymuş gibi bir izlenim veriliyor. Bu çok yanlış&8221; diye konuştu.


Termik santrale karşıyız


MHP Amasra İlçe Başkanı Erdem Yalçın da Belediye Başkanı Emin Timur&8217;a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, &8220;Termik santrale karşı yanınızdayız. Biz farklı oluşumlar istemiyoruz. Sizin başkanlığınızda desteğimizi tam olarak sunuyoruz. Hema termik santralde ısrar ederse 5-6 milletvekili ile yapılacak eyleme destek vereceğiz. Bu konuda hem ilçe hem il teşkilatımızın görüşü ortadadır. Sizi destekliyoruz&8221; şeklinde konuştu. Timur ve Yalçın daha sonra Belediye çalışmaları hakkında da bilgi alış verişinde bulundu. Emin Timur, MHP Amasra İlçe yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi