Çaycuma Demokratik Sol Parti İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi&[#]8217;ni gerçekleştirdi. Kongreye DSP Bartın İl Başkanı Fahri Güler, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, TP İlçe Başkanı Ahmet Karaca katıldı.
Kongrede konuşan mevcut başkan ve tek aday Ersin Dilek 1985 yılından beri DSP´li olduğunu söyleyerek; "Kurulduğu günden bu yana 25 yıldır dimdik ayakta olan ve doğruları söyleyen DSP´ye bu ülkenin ihtiyacı var. DSP iktidarındaki 4 yılda üç parti koalisyon hükümetinde, bu memleketin her ilçesine her beldesine binlerce ilköğretim okulu, asfalt, sağlık ocakları yapıldı. Neredeyse tüm köklerin içme suyu şebekeleri yapıldı. Elektrik şebekeleri değiştirildi. Çalmadan, çırpmadan, satmadan, savmadan. DSP iktidarında bir tek özelleştirme sonlandırılmadı. Madenlere binlerce işçi alındı. SSK Hastanesi bitirildi. Memur olabilmek için milletvekili torpili kaldırıldı. İş güvencesi yasası işsizlik sigortası çıkarıldı. Bir tarafta ilerlemiş yaşına rağmen iş güvencesi işsizlik sigortası çıkaran Başbakan, diğer tarafta Ankara´nın ayazında sokakta yatıran Başbakan.
Borç içindeki çocuk okutan Tekel işçisini yarı maaşıyla izinsiz-tazminatsız çalış işine gelmezse sokaktasın diyen Hükümet. Emeğe alın terine düşman olan hükümete ve onun başındaki Başbakan&[#]8217;a bu ülkede adalet ve kalkınma nerede diye sormak lazım.
On sekiz yılda Zonguldak´ı ve Çaycuma´yı göçe mecbur eden Ak Parti´den hesap sorma gününe az kalmıştır. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkeyi bu hale getiren iktidara, vatandaşları yalan enflasyon rakamlarıyla kandıran, emeklinin yüzde 2- 3 maaş zamlarıyla alay eden bu partiye hak ettiği cevabı vermeliyiz" diye konuştu.
Kongre sonunda Ersin Dilek tekrar ilçe başkanlığına seçilirken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Engin Yurtbay, Rami İnam, Sinan Altun, Recep Kalaycıoğlu, Volkan Temelkuran, Kubilay Kalaycı, Ali Aşık, Arife Oğuzçınar, Muzaffer Gider, Bahattin Şen, Uğur Oruç, Osman Yılmaz, Özkan hatır, Murat Özalp, Haşim Ünlütürk, Murat Püren.
Editör: Pusula Gazetesi