Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, sendika olarak yer aldıkları promosyon dağıtım komisyonunda promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması kararını aldıklarını söyledi. Dün gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Akif Yaman&8217;la görüşen Hangişi, yaptığı açıklamada; &8220;Yetkili sendika olarak katıldığımız promosyon dağıtımı komisyonunda, promosyonun tamamının çalışanlara dağıtılması kararını aldık. 2007/21 sayılı genelgeyle beraber, 2007 yılından itibaren bu komisyona yetkili sendika olarak biz katıldık. O tarihten bu yana yapılan 3 adet promosyon anlaşmasında da paranın tamamının çalışanlara dağıtılması kararını aldık ve promosyonun tamamı çalışanlara dağıtıldı. Bu anlaşmalarla yaklaşık 1 milyon 470 bin TL eğitim çalışanlarının cebine girmiştir&8221; dedi.


En uygun kararın alınmasını sağladık


Yoğun bir çalışma programı kapsamında çalışanların hakları için en uygun kararı aldıklarını kaydeden Hangişi; &8220;Ayrıca bu anlaşma kapsamında; İlgili banka Hesap İşletim Ücreti almayacaktır. İnternetten yapılan EFT ve Havalelerden ücret alınmayacaktır. Kredi Kartı ücreti talep edilmeyecektir. Bu aşamaya gelene kadar az uğraşmadık. Yoğun bir çalışmanın içerisindeydik. Uzun görüşmeler yaptık, basın açıklamaları yaptık. Okulları tek tek dolaştık eğitim çalışanlarıyla görüşerek onların isteklerini Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettik. Yaşananları eğitimi çalışanlarıyla şeffaf şekilde paylaştık. Ve sonuçta son iki yılda olduğu gibi bu yılda da promosyonun tamamının çalışanlara dağıtılmasını sağladık. Şunu açıklıkla söyleyebiliriz ki; son üç yıldır promosyon miktarının tamamının çalışanlara dağıtıldığı başka bir il yoktur. Bu konuda Bartın tektir diyebiliriz&8221; diye konuştu.


Çok fazla mücadele ettik, başardık


Sendika olarak promosyonlar konusunda çok çaba sarf ettiklerini kaydeden Hangişi; &8220;Bu kazanım; bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın, Türk Eğitim-Sen&8217;li olmanın kazanımıdır. Sizlerin desteğiyle önümüzdeki engelleri birer birer aşacağız. Eğitim camiasının sağlıklı, huzurlu, başarılı olması için emin adımlarla ilerleyeceğiz. 2007 yılına gelene kadar ülke genelinde idarecilerimiz promosyonlar konusunda farklı uygulamalar ortaya koymuşlardı. Bir hukuk devletinde çifte standart uygulamalar olmaması gerektiğini her fırsatta ifade etmiştik. Gerek Türk Eğitim Sen Genel Merkezi gerekse şubelerimiz promosyonların eğitim çalışanlarına dağıtılması için birçok eylem ve etkinliğe imza attık. Bu faaliyetler internet sitemizde zaman zaman haber olarak tüm kamuoyuna duyurulmuştur. Bu konuda Türk Eğitim Sen&8217;in hassasiyeti, gelişen olayları sitesinde haber yapması promosyonlar konusunda bir hareketlilik meydana getirmiştir. Bu konuda 29 Haziran 2006 tarihinde ülke genelinde 81 ilde tek eylem yapan sendika da Türk Eğitim Sen&8217;dir&8221; şeklinde konuştu.


Eylemlerimiz ses getirdi


Haklarını yaptıkları eylemler sayesinde aldıklarını belirten Hangişi; &8220;Bu tartışmalar 23 Kasım 2006 tarihine kadar devam etti. Türk Eğitim Sen 21-23 Kasım 2006 tarihlerinde 81 ilden Ankara&8217;ya &8220;Geleceğimize yürüyoruz&8221; adlı bir yürüyüş başlattı. Bu faaliyetin Ankara finalinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik&8217;le 23 Kasım&8217;da bir görüşme yapıldı. Bu görüşmeye başta Genel Merkez Yöneticilerimiz olmak üzere, 96 şube başkanımız ve 11 il temsilcimiz katıldı. Hüseyin Çelik&8217;e sunduğumuz taleplerden bir tanesi banka promosyonlarıyla ilgiliydi. Bu eylem ve etkinlikler sonrasında, 20 Temmuz 2007 tarihinde Başbakanlığın 2007/21 sayılı genelgesi yayınlandı. Bu hak bu şekilde alınmış oldu&8221; ifadesini kullandı.


Promosyon dağıtımı komisyon kararı


Türk Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt Başkanlığı&8217;nda sendika olarak Türk Eğitim Sen&8217;in katıldığı komisyonun kararını kamuoyu ile paylaştı. Komisyon kararı şöyle; &8220;Müdürlüğümüze bağlı 36 Okul ve Kurumlarımızda çalışan 833 personel ve öğretmenlerimizin Bartın Halk Bankası ile 01/01/2010 tarihinden itibaren 3 yıllık maaş ödemeleri için yapılan sözleşme gereği Banka tarafından promosyon adı altında verilen 605 bin TL&8217;nin; Başbakanlığın 2007/21 nolu genelgesinin 4. maddesinde &8220;Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir&8221; denilmektedir.


Tamamı personele aktarılacak


Bu nedenle komisyonumuz her ne kadar 3&8217;te 1&8217;ini bırakma yetkisi olmasına rağmen tamamının personele dağıtılması yönünde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt Başkanlığında İşyeri Temsilcisi Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Müdür Yardımcısı Ahmet Bat, Sendika Temsilcisi Sezai Hangişi den oluşan komisyonca 605 bin TL. Promosyon bedelinin tamamının 15 Ocak 2010 maaş listelerindeki (822) personel sayısına bölünerek eşit tutarlarda (736-TL) ilgililerin banka hesaplarına peşin olarak aktarılmasına karar verilmiştir.


Kararda Komisyon Başkanı olarak Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İş Yeri Temsilcisi olarak Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan ve Ahmet Bat, Sendika Temsilcisi olarak da Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi&8217;nin imzası bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi