Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarını ve partileri ziyaret ederek Hema Endüstri A.Ş. tarafından kurulması planlanan termik santrale karşı verilen mücadeleye destek toplamaya devam etti. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Maden Teknikerleri Derneği, Amele Birliği, Demokratik Sol Parti İlçe Başkanlığı ve basın kuruluşlarını ziyaretinin ardından dün de Atatürkçü Düşünce Derneği Amasra Şubesi, Amasra Yelken Kulübü yöneticileri ve Ak Parti Amasra İlçe yöneticileri ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. İlk ziyaretini Atatürkçü Düşünce Derneği Amasra Şubesine yapan Başkan Timur Dernek Başkanı Yurdanur Topçu ve dernek yöneticileri ile görüşerek, termik santral konusunda destek istedi. Ziyaretinde belediye çalışmaları hakkında bilgi de veren Başkan Timur ayrıca dernek yöneticilerinin sıkıntılarını dinledi.


Emeklerimiz boşa gidecektir


Belediye Başkanı Emin Timur ikinci ziyaretini Amasra Yelken Kulübü&8217;ne gerçekleştirdi. Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Güngörmez&8217;le karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Timur; &8220;Amasra&8217;yı turizm alanında geliştirmek istiyoruz. Sizlerde bu konuda yaz aylarında büyük emek vererek yelken yarışmaları düzenliyorsunuz. Bunu devam ettirmemiz lazım. Hema Endüstri A.Ş.&8217;nin olası bir termik santrali Amasra&8217;nın tepesine kurmasıyla tüm emeklerimiz boşa gidecektir. Biz Hema&8217;nın kömür üretmesini istiyoruz. Termik Santral Amasra&8217;ya yapımı düşünülemeyecek tek tesistir ve biz bunu buraya kurdurmayız. El birliği ile bu sorunu çözmemiz lazım&8221; dedi.


Turizmin gelişmesinden yanayız


Amasra Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Güngörmez de, termik santrale karşı olduklarını ve Amasra&8217;nın turizm alanında gelişmesinden yana olduklarını belirtti. Güngörmez; &8220;Amasra&8217;ya Yelken Kulübü olarak turizm alanında yatırım yapılmasının taraftarıyız. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle turizm alanında gelişmek için çalışıyoruz. Ama termik santral kurulursa, yaptığımız çalışmaların hepsi boşa gidecektir. Çünkü termik santral olan yerde hava kirliliği ve insanların korkusu Amasra&8217;yı yok edecektir. Bu konuda Yelken Kulübü olarak sizin yanınızdayız&8221; diye konuştu.


Yatırımcılar, yatırımdan vazgeçiyor


Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinde Ak Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur ve parti yöneticileri görüşen Başkan Timur; &8220;Ziyaretimizin amacı termik santrale karşı verilen mücadeleye destek almaktır. Kurulması düşünülen termik santral bölgemiz turizmine, insan ve çevreye zarar verecektir. Hatta şu anda bile turizm alanında Amasra´ya yatırım yapmayı düşünenler beklemeye geçtiklerini söylemektedir. Bu sorunu halletmemiz lazım. Geleceğimizin kararmasına göz yumulmamasını istiyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Her şey Amasra için


Başkan Timur, ayrıca; &8220;Kültür Bakanlığının başlatmış olup da tamamlanmamış, Cenova Şatosu, kalelerin restorasyonu, arkeolojik kazı yapılması konusunda ve özellikle ilçemize müjdesi verilen yüksekokul için sizlerin bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Ayrıca Amasra´da eskimiş olan enerji nakil şebekesinin de yenilenmesi gerekiyor. Her şey Amasra için. Biz bütün enerjimizle Amasra´yı bir dünya kenti haline getirmek istiyoruz. Bu konuda kimle görüşmek gerekirse onunla da görüşürüz&8221; ifadesini kullandı.


Biz de santrale karşıyız


Ziyarette konuşan Ak Parti Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı ise; &8220;Bizler de Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe teşkilatı olarak termik santrale karşıyız. Bu yönde de Çevre Birlikteliğini sonuna kadar desteklediğimizi de unutmayınız. Milletvekilimiz Yılmaz Tunç&8217;un da çabalarıyla Amasra&8217;mıza büyük gemilerinde yanaşabileceği iskele yapılıyor. Bu konuda kendisi de; &8216;biz Amasra&8217;da turizme çok büyük önem veriyoruz. O yüzden biz de termik santrale sonuna kadar karşıyız. Hükümetimiz Amasra&8217;nın turizm alanında gelişmesinden yanadır&8217; demiştir. Amasra&8217;ya termik santral kurulmasını istemiyoruz. Bu konuda sizlerle aynı düşünceleri paylaşıyoruz&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi