Zonguldak iş adamlarından Hakan Özkan, Zonguldak Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yapalı yaklaşık 2 hafta oldu.
İş adamı Hakan Özkan Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı´na giderek aday adaylığı başvurusunu İlçe Başkanı Aytekin Kazancı&[#]8217;ya teslim etmişti.


Zonguldak&[#]8217;ın ekonomik ve sosyal anlamda gelişimi için uğraş vereceğini, modern bir belediyecilik anlayışı ile hizmete talip olduğunu belirten Özkan, "Zonguldak&[#]8217;ta yaşamaktan mutlu biri olarak, ekmek yediğimiz bu şehre hepimizin borçlu olduğunu düşünüyorum. Ben bu borcumu kendi adıma, Zonguldak&[#]8217;ın hak ettiği yere gelmesi, halkımızın sosyal refah düzeyine ulaşması için, yerel yönetimde söz sahibi olarak ödemek istiyorum. Bundan dolayı şehrin kalkınmasına katkıda bulunacak plan ve projeler doğrultusunda var gücümle çalışmaya hazırım. Zonguldak&[#]8217;ı ekonomik kültürel ve sosyal anlamda hak ettiği noktaya getirmek, ilk ve öncelikli hedefim olacak. Zonguldak halkına daha aydınlık bir şehir inşa etmek için söz veriyor, bu amaçla yola çıkan tüm AK Partili adaylarına başarılar diliyorum. Ve teşkilatçılık ahlakının gerektirdiği gibi adaylığı onaylayacak AK Partili adayımıza seçim döneminde her türlü desteği vereceğimi beyan ediyorum&[#]8221; demişti.
AK Parti Zonguldak İl başkanı Hamdi Uçar ve ilçe başkanı Aytekin Kazancı, aday adaylığı başvurusunda bulunan Özkan&[#]8217;a başarılar dilemiş ve genç aday adaylarını çıkışından mutlu olduğunu söylemişti.


Aday adaylığını açıkladıktan sonra çok sayıda destek alan Özkan Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin daha dinamik ve genç düşüncelerle yönetilmesi gerektiğini belirtirken bu durumun kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile görüştüğünü ve Gonca&[#]8217;nın kendisine başarılar dilediğini belirten Özkan partilerinin açılımcı ve katılımcılık konusunda güzel bir tablo ortaya koyduğunu söyledi.


Aynı açılımcılığı CHP ve diğer partilerin de ortaya koyması gerektiğini belirten Özkan;


&[#]8220;Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Kentimizin daha iyi yönetilebilmesi için çoklu alternatiflerin yaratılması gerekir. CHP&[#]8217;den de genç arkadaşların partilerinde adaylık yarışına girmelerini isterdim. Diğer partilerde de aynı şekilde genç aday adaylarının siyasete, yerel yönetimlere aday olmaları gerekir. Bugünlerde aktif görevler için bir adım öne çıkmazsak ne zaman çıkacağız. Genç ve bilgili, kendine güvenen arkadaşların kıyıda köşede tutulmasına bir son verilmesi gerekir&[#]8221; dedi.


Secaattin Gonca&[#]8217;nın Zonguldak Belediye Başkanı olmasına rağmen Ak Parti&[#]8217;nin aday adaylarını teşvik etmesine karşın, CHP böyle bir yaklaşımda bulunmayarak İsmail Eşref&[#]8217;i aday gösterdi.


Editör: Pusula Gazetesi