Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ´´Zonguldakspor´a yeni sporcular yetişmesine katkı sağlayacak altyapı okulu kuracağız´´ dedi.
Açıkgöz, yaptığı açıklamada, üniversiteleri bünyesinde futbol altyapı okulu kurmak istediklerini, Zonguldakspor´un eski başarısını yakalaması açısından projenin önem taşıdığını söyledi. Hazırladıkları projeyi Vali Erdal Ata´ya takdim edeceklerini anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: ´´Zonguldakspor´a yeni sporcular yetişmesine katkı sağlayacak altyapı okulu kuracağız. Bu uzun vadeli projedir. Eskişehirspor, geçmişte altyapısını kurarak bugünlere geldi.
Zonguldakspor, geçmişte güçlü bir geliri olmasına rağmen gerekli tesisleşmeyi sağlayamadığından bugün istediği başarıları elde edemiyor.
Geliri de düşen takıma genç yetenekleri kazandırması açısından futbol altyapı okulu önemli hizmetlerde bulunacak.
Altyapıdan yetişen futbolcular o takımın adeta ruhu oluyor. Böylece, takım da daha fazla başarı elde ediyor. Büyük takımlarda da bunun örneklerini görüyoruz.´´ Prof. Dr. Açıkgöz, projeleri kapsamında ayrıca sporcu sağlığı ve rehabilitasyon merkezi kurulmasının da yer aldığını kaydetti.
Kireçlenmeye karşı spor
Açıkgöz, üniversite bünyesinde Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu açılması için Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini, okulda rekreasyon bölümü açılarak halk sağlığına da hizmet verilmesinin planlandığını anlatarak, şunları söyledi: ´´Yüksekokulun kurulması durumunda rekreasyon bölümünü açarak öğrenci almayı hedefliyoruz.
Rekreasyon faaliyetlerinde spor ve beden hareketleri geniş yer tuttuğundan yavaş hareketlerden doğan sorunların çözümüne sağlık ve zindelik sağlamaktadır. Yüzme ve yürüyüş, kireçlenmeyi önleyecektir. Şehrimizde ciddi kireçlenme hastaları var. Ameliyatlarını bizzat yaptığım vaka sayısı çok fazladır.
Rekreasyon bölümü, insanları kireçlenmeden korunması için sağlıklı spor yapmaları için yönlendirecek. Engebeli coğrafi yapının neden olduğu burkulmalar ve incinmeler, nemli havanın da etkisiyle eklemlerde kireçlenmeye yol açıyor.
Kıkırdaklar darbe aldığında kolaylıkla kireçlenebiliyor. Rekreasyon bölümünden mezun öğrencilerimiz hastanelerde doktorların da yanında görev yaparak bu halk sağlığı probleminin aşılması için çalışacaklar.´´
Editör: Pusula Gazetesi