Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Rüstem Albayrak, ´´Sürekli gelişen hastanemizde geçen yıl 284 bin 454 kişiye acil, poliklinik ve servislerde hizmet verildi´´ dedi.
Albayrak, yaptığı açıklamada, Rüzgarlımeşe Mahallesi´nde 20 Eylül 1991´de 28 bin metre kare alanda inşaatına başlanan 167 yatak kapasiteli Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin resmi açılışının, 2 Haziran 2006´da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlattı.
Hastanelerinde 157 bin 834´ü ayakta, 117 bin 433´ü acil serviste, 9 bin 187´si de yatan olmak üzere toplam 284 bin 454 hastaya hizmet verildiğine dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu:
´´Hastanemizde normal ve sezaryen olmak üzere 2 bin 844 doğum gerçekleştirildi, 5 bin 97 hasta ameliyat edildi. Sürekli gelişen hastanemizde geçen yıl 284 bin 454 kişiye acil, poliklinik ve servislerde hizmet verildi. Yapılan yatırım, proje çalışmaları ve iyileştirmelerle hastanemiz gelişmesini sürdürüyor. Acil Servis ek binasıyla ilgili proje çizim çalışmaları devam ediyor. İhalesinin ardından yapımına başlanacak ek bina inşaatını önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz.´´

-ÇEVRE DÜZENLEMESİ-

Başhekim Albayrak, yeni doğan ünitesinin standartlara uygun duruma getirildiğini ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacağına işaret ederek, şöyle dedi:
´´Emzirme ve kan alma üniteleri tamamlandı. Hastaların geliş ve gidişlerinin kolaylaştırılması kapsamında başlatılan çevre düzenlemesi sürdürülüyor. Hastanemizin sorunları ile ilgili bakanlığımıza her ay bildirim yapıyoruz. Çok fazla sıkıntımız yok. Personelimizle hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için gayret ediyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi