Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ´´Bilgilendirme ve Halka Hesap Verme Toplantısı´´ düzenledi.
Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu´ndaki toplantıda, İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından belediyeye bağlı birim müdürleri, slayt gösterisi eşliğinde geçen yıl yapılan çalışmalar ve bu yılın projeleri hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Posbıyık, yaptığı konuşmada, bu yıl terminal ve eski itfaiye binasının bulunduğu alanda yapılması planlanan iş merkezi için temel atılacağını söyledi.
Kandilli beldesindeki Köseağzı´na gerçekleştirilmesi düşünülen ancak Ereğli halkının tepkisi üzerine vazgeçilen termik santralin Kireçlik mevkisinde yapılmasının gündeme geldiğini anlatan Posbıyık, şöyle dedi:
´´Soğutma suyunu denizden alıp, yeniden bırakmak için plaj alanlarını seçiyor, kısa zamanda bir liman yaparak Rusya´dan kömür ithal etmeyi de planlıyorlar. Ancak şunu bilmeleri gerekir. Böyle bir şeye tevessül etmesinler. Ereğli halkı ayağa kalkar. Termik santralini Kireçlik´e de yaptırmayacağız.
Yaşayan bir kentte mutlaka sorunlar olacaktır. Bazı mahallelerde kod farkından dolayı kanalizasyon sistemlerinde sorun olduğunu biliyorum. Belediye başkanı ve inşaat mühendisi olarak belediyenin altını üstünü bilmesem, sivil toplum örgütleri ve halkın karşısına hesap vermek için çıkamayız.
Milletvekillerinden, gazetelere kartvizit demeçleri verenlere kadar herkes konuşur. Ereğli, kapalı kapılar ardında, kahvelerde veya içki masalarında laf göndermekle kalkınmaz. İlçeyi yüceltmek için ekibimizle inanç birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman bize kavgacı diyorlar. Ben; ne eşim, ne de çocuklarım için kavga ediyorum. Ereğli için kavga ediyorum ve etmeyi de seviyorum.´´
Ttoplantıda vatandaşların soruları da yanıtlandı.
Editör: Pusula Gazetesi