Ekonomiyi desteklemek, sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek için organik tarımın yaygınlaştırılmasının gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, &[#]8220;Giderek artan nüfusa orantılı olarak yaşadığımız çevre ve yediğimiz ürünlere dikkat etmek gerektiği gibi hassas konular tartışılmaya başladı Türkiye&[#]8217;de. Örneğin organik tarım ile ilk önce yediklerimizin önlemini almalıyız. Gelecek nesilleri korumak, Kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak, Toprak verimliliğini çevre koşullarını göz önüne alarak doğal yollarla uzun dönem için sağlamak, Toprak ve genetik kaynak erozyonunu önlemek, Su miktarını ve kalitesini korumak, Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve enerji tasarrufu yapmak, Üretici ve tarımsal işletmelerde çalışan insanların sağlığını korumak, Küçük çiftçilerin güvenliğini üretim döngüsü veya gelir düzeylerini arttırarak sağlamak,
Ekonomiyi desteklemek, Sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek. Bu çerçevede organik tarım, hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğadaki dengeyi yeniden kurmaya yönelik, toprağın verimliliğinde devamlılık sağlayan biyolojik mücadele ile hastalık ve zararlıları kontrol altına alır. İnsana ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren, sentetik kimyasal gübre ve ilaçların kullanımını yasaklayan, organik ve yeşil gübreleme, ekim nöbeti ve toprak muhafazasını tavsiye eden, her aşaması kontrol altında olan elde edilen ürünün sertifika ile belgelendiği bir üretim şeklidir. Tanımdan da anlaşıldığı gibi organik tarım bir ürünün ekim veya dikiminden sonra hiçbir uygulama yapılmadan kendi haline terk edilmesi veya eskimiş bir işletmecilik şekline dönüş değildir. Aksine geleceğin ihtiyaçlarına yönelik görüşlere dayanan, dikkat, bilgi ve özveri gerektiren bir tarım şeklidir. Ayrıca devlet destekli olan bu tarım şekline dönüm başı 20 TL verilmektedir. Sizin ve gelecek nesillerinizin sağlığı için Organik Tarımı seçin&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi