Zonguldak Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, takipte borcu bulunan ve icraya düşen esnaflara taksitlendirme müjdesi verdi. Esnaflara ihbar mektubu göndereceklerini ifade eden Özdemir, eline mektup ulaşan esnafların yedi gün içerisinde kooperatife müracaat etmesi gerektiğini söyledi.
Zonguldak Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, kriz nedeniyle zor duruma düşen esnaf ve sanatkarları rahatlatmak düşüncesiyle yapılan genel kurulda borcu bulunan esnafın borçlarını taksitlendirilmesi konusunun onaylandığını söyledi.
Taksitlendirme için borcu bulunan üyelere ihbar mektubu hazırladıklarını dile getiren Başkan Hüseyin Özdemir, esnafa müjde verip uyarıda bulundu. Borcu bulunan esnafın borçlarını taksitlendirerek yarar sağlandığını ifade eden Başkan Hüseyin Özdemir, &[#]8220;Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor duruma düşen esnaf ve sanatkarı rahatlatmak, ticaretini geliştirmek düşüncesinde olan yönetim kurulumuz 16 Ocak 2010 tarihinde yapmış olduğu genel kurulda gündeme getirdiği taksitlendirme, kuruldan geçerek şu anda onaylanmış bulunmaktadır. Takipte borcu bulunan esnaf ve sanatkarı ilgilendiren bu taksitlendirmeden şu anda takipte borcu bulunan ve icraya düşen bütün esnaf ve sanatkarlarımız yararlanacaktır. Yönetim kurulu olarak hazırladığımız sözleşme dahilinde yapılacak olan bu taksitlendirme için bu gün itibariyle üyelerimize ihbar mektubu çıkarıyoruz. İhbar mektubunu alan kooperatif ortakların yedi gün içerisinde kooperatifimize müracaat ederek taksitlendirme taleplerini dile getireceklerdir. Yapılan müracaat sonucunda çıkan hesaplama neticesinde ortaklarımızın borçları bir ila 60 ay arasında kademeli olarak bölünecektir. Hangi borcun hangi taksit sayısına gireceğini, yönetim kurulumuz karar verecektir. Takdir edilir ki 5 bin Tl borcu olan ile 30 bin TL borcu olanın aynı taksit sayısına bölünme imkanı yoktur. Genel kurul bu taksitlendirme sayısının yetkisini yönetim kurulumuza vermiştir. Bu sebeple ortaklarımızdan alacağımız taksitlendirme talepleri yönetim kurulumuzda görüşülerek karara bağlandıktan sonra kendilerine iadeli mektupla bildirilecektir. Bu taksitlendirme neticesinde ortaklarımız, ilk takdiri peşin ödedikleri takdirde taksitlendirme kapsamına alınacaktır. Bunun için ortaklardan ricamız ellerine mektup geldikten sonra yedi gün içerisinde kooperatifimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu yedi günü geçiren ortaklarımız taksitlendirmeden yararlanamayacaktır. Bunu bütün üyelerimize duyurmak istiyorum. Kooperatif ortaklarının ödemelerinin kolaylaştırılması esnaf ve sanatkarın korunması adına genel kuruldan geçirilerek alınan bu kararın Zonguldak esnafını bir nebze olsun daha rahatlatacak düşüncesindeyiz. Bütün ortaklarımızı önümüzdeki hafta içerisinde kooperatifimize müracaat ederek taksitlendirme talebinde bulunmalarını rica ediyorum. Aksi takdirde, taksitlendirme dışı kalacaklar. Ve haklarında icra takibi düşecektir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi