Karadeniz Ereğli Kaymakam Osman Ekşi, haksız yollarla arsa sahibi olduğu yönünde çıkan iddialardan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğince yapılan inceleme sonrası aklandı.
2005 yılında Bodrum Kaymaklığı görevinden Karadeniz Ereğli Kaymakamlığına atandıktan sonra hakkında "Arsa ihalesinde usulsüzlük" yaptığı iddiasıyla ilgili olarak haber çıkan Kaymakam Osman Ekşi, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişliğince yapılan incelemenin ardından temize çıktı. Aynı dönemin Bodrum Garnizon Komutanı Emekli Albay Zeki Gülleroğlu ile Hatice Kübra Öndeleri isimli kadının arazisini haksız yollardan satın aldığı yönünde çıkan haberler sonucu Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Kaymakam Osman Ekşi hakkında İçişleri Bakanlığı Başmüfettişliği tarafından inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından Ekşi hakkında soruşturmaya gerek görülmediğine karar verildi.
İçişleri Bakanlığı´nın kararını değerlendiren Osman Ekşi, gazetelerde çıkan haberlerin kendisini ve ailesini rencide ettiğini söyledi. Osman Ekşi, "İçişleri Bakanlığınca iddia edilen konu incelendi ve ihalede herhangi bir yanlış olmadığı tespit edildi. Bakanlık Müfettişlerince soruşturmaya gerek görülmediğine karar verildi. Gazetelerde çıkan haberler beni ve ailemi rencide etmiştir. Çıkan haberler aslı astarı olmayan tamamen bir senaryodur. Bu senaryonun anlamış değilim" dedi.
Karadeniz Ereğli Kaymakam Osman Ekşi, Vatan Gazetesi´ne kendisini ve ailesini rencide ettiği gerekçesiyle maddi manevi dava açtığını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi