Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonu ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) organizasyonunda BAKİAD adına Mısır&8217;a giden 4 kişilik işadamı heyeti Bartın&8217;a döndü. BAKİAD&8217;ın düzenlediği Mısır Dış Ticaret Gezisine Bartın&8217;dan İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Aydemir Toksöz, Mustafa Çiftçi ve Kerem Günay katıldı. Ali Kartal, Kerem Günay, Aydemir Toksöz ve Mustafa Çiftçi dış ticaret gezisinin faydalı olduğunu ifade ederek gelecek adına ümitli olduklarını kaydettiler.


TUSKON Başkanı Bartın´a davet edildi


Gezide TUSKON Başkanı Rıza Nur Meralle sohbet eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Aydemir Toksöz, Mustafa Çiftçi ve Kerem Günay Başkan Meral&8217;i Bartın&8217;a davet etti. Bartın&8217;a gelmeyi planladığını belirten TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral Dış Ticaret Gezisine katılan Bartınlı işadamlarına teşekkür etti. Öte yandan Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED)&8217;in 26-30 Ocak 2010 tarihlerinde düzenleyeceği Hollanda-Almanya Dış Ticaret gezisi için 6 kişi İstanbul Atatürk Havalimanından kalkacak uçakla Amsterdam´a gidecek. Geziyle ilgili açıklama yapan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Avrupa&8217;nın ve Avrupa Birliğinin önemli iki ülkesi ve ekonomisi konumundaki Hollanda ve Almanya&8217;nın birçok açıdan Türk işadamlarının ilgisini çektiğini söyledi.


Sırada Hollanda ve Almanya var


Program kapsamında Bartın&8217;dan 6 olmak üzere Türkiye&8217;den gidecek 35 kişilik heyetin Hollanda ve Almanya&8217;daki muhatapları ile iş görüşmeleri yapacaklarını dile getiren Dikyurt, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF)&8217;ın davetlisi olarak gerçekleştirecekleri gezinin verimli geçmesini umduklarını ifade etti. Hollanda-Almanya Dış Ticaret Gezisine ise BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Yaşar Bahçıvan, İsmail Naci Ünal, Mehmet Çelikkaya, Salih Günay ve BAKİAD Genel Sekreteri Hasan Önder&8217;den oluşan heyet katılacak. BAKİAD olarak dış ticaret gezileri ve fuarlarına üyelerinin katılmalarını sağlayarak yeni pazar ve ticari yatırımlar oluşturarak üretim, istihdam ve ihracatın canlanmasını arzu ettiklerini dile getiren BAKİAD Başkanı Dikyurt, yurt dışı gezilerinin devam edeceğini söyledi. Hollanda-Almanya Dış Ticaret Gezisine katılan heyet 31 Ocak 2010 tarihinde Türkiye&8217;ye dönecek.


Editör: Pusula Gazetesi