Futsal'da dev organizasyon Zongludak ev sahipliği yapıyor. 14-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Okullararası Gençler Futsal Türkiye Şampiyonası Site Spor Salonu'nda başladı. Genç Erkekler ve Genç Kızlar şampiyonasına 8 kız, 8 erkek olmak üzere toplamda 16 takım katılacak.

PROTOKOL TAM KADRO YERİNDEYDİ

11.30'da yapılan açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Bakanı Muharrem Akdemir, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar katıldı.

Şampiyonaya katılan takımlardan birer sporcu madenci elbisesi giyip başına baret takarak takımın başında yeraldılar. Geçiş ve tanıtım töreninin ardından saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, etkinliğe katılan futsalseverlerin yanı sıra sporculara hitaben konuşma yaptılar.

ŞAMPİYONLAR İSRAİL'E GİDECEK

4 gün sürecek olan bu büyük organizasyonda 16 takım şampiyon olmak için ter dökecek. 224 sporcunun katıldığı müsabakalar tek devre lig usulüne göre oynanacak. Genç Erkeklerde ve Genç Kızlarda gruplarını 1'inci ve 2'inci sırada tamamlayan takımlar çapraz eleme usulü eşleşecekler. Çapraz elemlerde galip gelen takımlar final kaybedenler ise 3'üncülük ve 4'üncülük maçları oynayacak. Erkeklerde ve Kızlarda gruplarını şampiyon tamamlayan takımlar ise 13-21 Mart tarihleri arasında İsrail/Rishanlezion kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

ÇINAR "SİZLER BİZLERİN GELECEĞİSİNİZ"

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, ''Sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Zonguldak'ımıza ve ilimize hoş geldiniz. Buralara kadar gelmeniz bir çok şeyi başardığınızı gösteriyor. Burada oynayacağınız maçların centilmence oynayacağınıza inanıyorum. Sizler bizlerin geleceğisiniz. Sizler bizler için çok önemlisiniz. Burada şampiyon olan takımımızın İsrail'de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum''şeklinde konuştu.

YÜKSEL "BU ORGANİZASYON BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel ise konuşmasında "Zonguldak'a hoş geldiniz bu organizasyon bizim için çok önemli. İlimizde ilk defa okul sporlarında Türkiye Şampiyonasının yapılacak olması ve şampiyon olan takımlarımızın 13-21 Mart tarihlerinde İsrail'de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte inceleyip sık dokuyarak arkadaşlarımızla ilimize yakışacak bir organizasyon düzenledik. Tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi