Tüm yurtta üç gündür etkisini artıran yoğun kar yağışı yerini buzlanmaya bırakınca Zonguldak-Ereğli karayolunda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan iki otobüs kayarak su kanalına düştü. İki otobüs içerisinde bulunan yaklaşık 30 yolcu 5 saat boyunca kurtarılmayı bekledi.
İstanbul´dan Zonguldak´a giden iki yolcu otobüsü Zonguldak-Ereğli karayolunda aşırı buzlanma nedeniyle kayarak yol kenarındaki su kanalına düşerek durabildi. Kaza nedeniyle karayolu trafiğe kapanırken, otobüs sürücüleri polis ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerinin yakında trafik uygulaması yapan ekipler gelerek olaya müdahale etti. Polis ekipleri ve vatandaşların Karayolları ekiplerine bildirmesine rağmen, ekipler olay yerine iki saat sonra geldi. Kapanan yol nedeniyle çok sayıda araç yolda 5
saat beklemek zorunda kaldı. Karayolları ekiplerinin iki saat gelmemesi nedeniyle donma tehlikesi geçiren yolcular ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Bazı yolcular ve araç sürücüleri de battaniyeye sarılarak ısınmaya çalıştı. Karayolları´na ait bir greyder kaza yerine gelerek yol açmak istedi. Yolun aşırı buzlanmış olması nedeniyle greyder de kayarken, kanala düşmekten son anda kurtuldu. Ekipler greydere zincir taktıktan sonra kaza yerinden ayrıldı. Daha sonra kaza yerine Karayolları´na ait tuzlama aracı geldi.
Ekipler tuzlama yaparak yollardaki buzlanmayı kırdı. Daha sonra otobüs karayolları ekiplerinin aracına halatla bağlanarak su kanalından çıkarıldı. Otobüs su kanalından çıkarıldıktan sonra yoluna devam etti.
Daha sonra ikinci otobüsü kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yine Karayollarına ait tuzlama aracı ile otobüsün lastiklerinin altına tuz atıldı. Ardından otobüs halatla kamyona bağlanarak kanaldan çıkarıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından otobüsler düştükleri su kanallarından çıkarılırken, yolda trafiğe açıldı.
Editör: Pusula Gazetesi