Ligin ikinci yarısına Banvit galibiyeti ile başlayan Erdemirspor teknik direktörü Ahmet Çakı, ikinci yarıya galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını belirtti.
Efes Pilsen maçında iyi bir direnç gösterdiklerini belirten Çakı, ligin ilk yarısını beklenen yerin daha iyi bir sırada bitirdiklerini kaydetti. İyi bir ivme tutturmuşken bırakmaya niyetlerinin olmadığını belirten Çakı, "Ondan sonra Efes Pilsen maçında iyi direnç gösterdik. Efes Pilsen´in üçlük atışları biraz bizi olumsuz etkiledi ama o aradaki gayretimizi biraz daha artırdığımızı söyleyebilirim. Ligin ilk yarısında yaptığımız ilk üç maçta Banvit, Fenerbahçe ve Galatasaray maçın sonlarında kaybetmiştik. Ama ikinci yarının ilk maçında bu sefer Banvit´i maçını kazanarak lige iyi bir başlangıçla başladık. Ligde yaşanan bazı olaylar nedeniyle biz ligin ilk yarısını beklediğimizden daha iyi yerde bitirdik. Galatasaray takımının yaşadığı bir forma olayı, Telekom´un kötü başlangıcı, Mersin´in gibi ligi ilk beşte bitirmeyi hedefleyen bir takımın gereken seviyeye ulaşamamasından dolayı ligi ilk 6´da bitirdik. Özellikle geçen sene küme düşmemeye oynayan takım, bütçesi yarı yarıya düşmüş, artık Play Off´u kovalayan bir takım ve artık düşmeyi atlatan bir takım olduk. Bizim bu ivmeyi tutturmuşken hiç bırakmaya niyetimiz yok. Bunun içinde özellikle Banvit maçını kazanmamız çok önemliydi" diye konuştu. Ligin ikinci yarısına zor maçlarla başladıklarını belirten Ahmet Çakı, 4 maçtan iki galibiyet almaları gerektiğini söyledi. Çakı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İkinci yarısına zor maçlarla başladık. Önce Banvit´ yendik, ardından Fenerbahçe, Galatasaray ve Karşıyaka maçı olacak bunlar zor deplasman. Ama buradan çıkaracağımız iki galibiyet ilerleyen haftalarda konumumuzu korumak adına bize çok katkı sağlar diye düşünüyorum. Öncelikle hedefimiz eski ritmimizi yakalamamız. Daha iyi olacaktır muhakkak. Ama bunu bir galibiyetle süslemek hem moral açısından hem de ikinci yarıya iyi başlamak açısından iyi olacak. Çok moralli olduğumuz söylenemez. Kepez maçı kazanmamız gereken bir maçtı ama kaybettik. Efes Pilsen maçında çok kötü değildik. İyi mücadele ettik. Bir ara olduğu için ritmimizde ciddi bir şekilde düşüş var ama bu normal sporun ruhunda içinde olan bir şey. Çok üst seviye oyuncu potansiyeli oluşturmamışsanız bunun olması normaldir. Yüzde 100 yükselen ve hep aynı yerde kalan bir takım olamaz. Bizim bu 4 maçlık dönemi iyi geçirmemiz avantaj olacaktır. Bunu yapmak içinde iyi çalışıyoruz"
Editör: Pusula Gazetesi