Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası&[#]8217;nın olağan kongresi Belediye Düğün Salonu&[#]8217;nda yapıldı. Kongreye Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Devrek Esnaf Odası Başkanı Adnan Keklikoğlu, Filyos Esnaf Odası Başkanı Fikret Cansızoğlu, SP İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir katıldı.


Kongrede mevcut Başkan Hayri Kandemir, Adil Kabacı ve Erdem Girdin olmak üzere üç aday yarışırken Divan Başkanlığını Muharrem Coşkun getirildi.


Hesap, denetim raporu ve bilânçoların okunmasından sonra adaylardan ilk konuşmayı Erdem Girgin yaptı. Yaşının genç olmasına rağmen bir çok kurumda görev yaptığını söyleyen Girgin 28 tane projesi olduğunu söyleyerek şöyle sıraladı; &[#]8220; İmkânlarımız kısıtlı olduğu için herkese ulaşamadık. Bundan dolayı özür diliyoruz. Göreve gelirsek projelerimizin arasında korsanla mücadele, hukuk danışmanlığı biri kurulması, meslek odaları komisyonun kurulması, odaya internet sitesi açılması, üyelere sağlık hizmeti verilmesi, destek fonu kurulması, pazarcı esnafının korunması gelmektedir&[#]8221; diye konuştu.


Daha sonra diğer aday Adil Kabacı söz alarak projelerini anlattı. Esnaflara verecekleri üye kimlik kartı ile yıllık aidatların düşeceğini söyleyen Kabacı; &[#]8220; Esnaflarımız bu kart sayesinde çeşitli indirimlerden faydalanabilecekler. Buradan Sayın Kandemir&[#]8217;e sormak istiyorum. Neden resmi plakayı çıkartıp ta sivil plaka ile içkili mekanlara gidiyor? Bizim ilk işimiz resmi plakayı takmak olacaktır. Odaya ait ambulansı nasıl başka bir kuruma vermeğe kalkarsın? Ben olmazsam üniversite olmaz diyorsunuz. Siz esnaflığınızı unutmuş milletvekilliğine soyunmuş gibisiniz&[#]8221; dedi.


Son olarak konuşma yapan mevcut oda Başkanı Hayri Kandemir hakkındaki iddiaların hepsini cevaplarken; &[#]8220; Yerli esnafımızı korumak için arife günleri nasıl mücadele ettiğimi basındaki arkadaşlarım biliyor. Esnaflarımız için birçok eğitim seminerleri verdik fakat yeterli katılım sağlayamadık. Altı aylık bir çalışma ile SGK ilçemize getirmeyi başardık ve protokol imzalayacağız. Üyelerimize kolaylık sağlamak için halk sağlığı laboratuarı kurduk. Şoför almamız gerektiği ve diğer masrafları için tasarruf amacıyla resmi plakalı araç kullanamıyoruz. Karapınar&[#]8217;daki selde çizmelerimi çektim acil ihtiyaç neyse göndermeye çalıştım. Varsa bir şikayetiniz çıkıp buradan söylemenizi istiyorum. Burası mahşer yeri&[#]8221; diye konuştu. Yapılan oylamadan sonra mevcut Başkan Hayri Kandemir 779 oyla tekrar oda başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu ise şunlar; Aslan Aktaş, Günyamin Bostancı, Cemal Dernek, Amir Keçeci, Kenan Baldan, Recep Çağdaş, Yıldırım Civan, Ergin Kabuk. Adil Kabacı 233 oy alırken, Erdem Girgin 36 oy aldı.



Editör: Pusula Gazetesi