Edinilen bilgiye göre, Kozlu beldesi Topbaşı Mahallesi´nde saat 12.30 sıralarında rampa çıkan Mevlüt Aydın idaresindeki 67 EU 889 plakalı kamyonet, rampa bitiminde başlayan virajı alamadı. Lastiğin merdiven boşluğuna gelmesi üzerine merdivenlerden aşağıya doğru inen kamyonet, Aysel Curuk´a ait evin önünde durabildi. Bu sırada sobanın külünü boşaltmak için dışarı çıkan Curuk, panikle küllüğü yere atıp kaçarak son anda kurtuldu.
Kamyonun eve girmesinden korktuğunu belirten Aysel Curuk, "Sobadaki külü temizledim, çöpe atmak için dışarıya çıktım. Kamyonun yavaş yavaş eve doğru geldiğini görünce eve doğru kaçtım. Kamyonetin eve gireceğini düşündüm. Çocuklarımı da alıp eve girerek, balkona doğru kaçtık. Canımı zor kurtardım. Daha önce de aynı yere 5 defa araç düştü. Çok korkuyoruz" dedi.
Aysel Curuk´un babası Muzaffer Üstün ise, kızının ölümden döndüğünü söyleyerek, yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Erdoğan Üstün de, kazanın öğrencilerin okul çıkış saatinde meydana geldiğini ve okulların tatil olması nedeniyle büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Üstün, "Burası kör nokta olarak geçiyor. Rampanın hemen bitiminde viraj olması nedeniyle sürücüler, merdiven boşluğunu göremiyor. Merdivene düşüp, kaza yapıyorlar. Daha önce böyle 5 kaza oldu. Belediyenin zabıta aracı da
düştü. Görüntü ve fotoğraflarla birlikte dilekçe yazarak belediyeye bildirdik. Mahalle olarak cezalandırılıyor muyuz anlamadık. Yerel televizyonda canlı yayına katılarak sorunumuzu anlattık. Yine çözüm olmadı. Okula gidip gelen çocukların güzergahı olması nedeniyle burada okul saatlerinde çok sayıda çocuk oluyor. Kazada okul giriş ve çıkışlarının olduğu öğle saatlerinde meydana geldi. Eğer okullar tatil olmasaydı büyük bir facia olabilirdi. Facianın eşiğinden dönüldü" diye konuştu.
Sürücü Mevlüt Aydın, çok yavaş seyretmesine rağmen rampa ve rampanın bitimindeki keskin viraj nedeniyle merdiven boşluğunu göremediğini söyledi. Kamyonu kurtaramadığını anlatan Aydın, "Çok yavaş, rolantide gidiyordum. Merdivene lastiği kaptırdım, direksiyonu çeviremedim. Burada duvar olsa, hafif bir çarpmayla durabilirdik ya da korkuluk olsa dikkatimizi çeker. Böyle bir kaza olmazdı" dedi.
Trafik polislerinin gerekli tutanak ve işlemlerinin ardından yapılan muayenede sürücünün alkollü olmadığı tespit edilirken, kamyonet çekici yardımıyla evin önünden kaldırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi