Alaplı İlçesine bağlı Yeniköy&[#]8217;de ikamet eden ve işsiz olan Ünal Tutuş (30) eşi ve 5 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Bir süre önce babasını kaybettiğini ve ondan miras olarak kalan evde ikamet ettiklerini belirten Tutuş (30), evlerine yiyecek ekmek alamadığını en küçük çocuğunun bile bezini alamadığı için bez yerine naylon poşet bağladıklarını söyledi.
İstanbul&[#]8217;a çalışmak için gittiğini kriz nedeni ile işten çıkartıldığını ve baba evine dönmek zorunda kaldığını belirten Tutuş, bir lokma yiyeceğe muhtaç durumda olduklarını bildirdi.
3 çocuğunun Çatak İlköğretim Okulu&[#]8217;na gittiğini ve eğitim masraflarını karşılayamadığını belirten Tutuş, biri 4 diğeri ise 1,5 yaşında olan iki çocuğu olmak üzere toplam 5 çocuğu olduğunu söyledi. Tutuş, hayırseverlerin yardımını beklediklerini kaydetti. Ünal Tutuş, &[#]8220;Babamı bir süre önce kaybettim. Şu anda babamdan kalma bir evde yaşıyorum. Gaz altı, oksijen kaynakçısıyım. İş umudu ile İstanbul&[#]8217;a gittim orada belli bir süre çalıştım. Kriz nedeni ile işime son verildi. Tekrar baba ocağına döndüm. İşsiz olduğum için evime bakamıyorum. En küçük çocuğumun dahi bezini alamadığım için altını naylon poşetle bezliyoruz. Okula giden çocuklarım evimde yiyecek gıdam olmadığı için okula aç gidip aç geliyorlar. Çocuklarım, &[#]8216;Baba arkadaşlarım okula çantalarında güzel yemekler ve kahvaltılar getiriyorlar. Arkadaşlarım senin yemeğin niye yok dediklerinde çok utanıyorum. Bana ikram etmek istedikleri yemekleri almayıp bir kenara çekilip ağlıyorum&[#]8217; diyorlar. Bu benim yüreğimi dağlıyor. İşsiz olduğum için çaresiz durumdayım. Devletimizden tek beklediğim evime ve çocuklarıma bakmam için bir iş imkanına kavuşmam&[#]8221; dedi.
Anne Havva Tutuş (29) &[#]8220;3 çocuğum okula gidiyor. Çocuklarımı evde yiyeceğimiz olmadığı için aç göndermek zorunda kalıyorum. Evimizde ekmek yapacak unumuz bile yok.
1.5 yaşında çocuğuma bez alamadığımız için altını naylon poşetle bezliyorum. Naylon poşet çocuğumda pişik yapıyor ve ağlıyor. Anne yüreğim çocuğumun bu durumu beni çok üzüyor. Allah rızası için bize yardım edin&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi