Geçtiğimiz gün Ankara´da vefat eden Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal´in babası Yaşar Ali Haberal, Zonguldak´ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Ankara´da kronik kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördükten sonra Zonguldak´a dönüş hazırlığı yaptığı sırada rahatsızlanan Yaşar Ali Haberal, iki gün önce kaldığı otelde hayatını kaybetmişti.
Ergenekon tutuklu sanığı eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, müteahhit Osman Haberal ve doktor Ali Haberal´ın babaları, eski Zonguldak TSO Başkanlarından Yaşar Ali Haberal için Zonguldak´ta cenaze töreni düzenlendi. Merkez Acılık Camii´nde gerçekleştirilen cenaze törenine; Eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, eski Zonguldak milletvekilleri Ali Uzun, Harun Akın, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, ZKÜ
Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya, çok sayıda belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve Yaşar Ali Haberal´in yakınları katıldı.
"Balyoz" darbe planı iddiasında tarım bakanı olarak adı ismi geçen eski TBMM Başkanı ve Zonguldak milletvekili Köksal Toptan´ın aynı gün Zonguldak´a gelmesine rağmen cenazeye katılmaması dikkat çekti.
Camiye Prof. Dr. Mehmet Haberal adına bir çelenk gönderildi. Çelenklerden bir tanesinde ise, "Ruzu Mahşer ve Mahkemeyi Kübra´ya kalmayacak. Hesabın sorulacak. Torunların" yazması dikkat çekti. Törende Yaşar Ali Haberal´in cenazesinin yanı sıra vefat eden başka biri için de cenaze namazı kılındı.
81 yaşında hayatını kaybeden Yaşar Ali Haberal´in cenazesi, Merkez Asri Mezarlığı´ndaki Aile Mezarlığı´na defnedildi.
Editör: Pusula Gazetesi