Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemirspor yarın karşılaşacağı Banvit maçı hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

Yapılan antrenman sonrası oynanacak karşılaşma ve takımın son durumu hakkında bir değerlendirme yapan Erdemirspor Antrenörü Ahmet Çakı, ligin ikinci yarısına Banvit galibiyeti ile başlamak istediklerini söyledi.

Çarşamba günü deplasmanda karşılaştıkları ve 98-83 kaybettikleri lider Efes Pilsen maçında iyi mücadele ettiklerini söyleyen Çakı, All Star nedeniyle verilen arada ritimlerinin düştüğünü kaydetti. Ligin ikinci yarısına Banvit ile Erdemir Salonu´nda karşılaşacaklarını belirten Çakı, ikinci yarıya galibiyetle başlamak istediklerini söyledi. Çakı, şöyle konuştu;

"Biz ligin ilk yarısının son maçını Efes Pilsen ile oynadık. Ligin ikinci yarısına da Banvit karşılaşması ile başlayacağız. All Star olması nedeniyle o arayı iyi değerlendirdik. Ama aradan çıktıktan sonra Kepez karşılaşmasını kaybettik. Bizim için iyi olmadı. Bu seneki takımlar da aralara girildiğinde bir ritmi kaybetme olabiliyor. Son saniyeye kadar bir saniye ile de olma kazanma şansımız vardı bunu kaçırdık."

Efes Pilsen maçında iyi bir direnç gösterdiklerini belirten Çakı, ligin ilk yarısını beklenen yerin daha iyi bir sırada bitirdiklerini kaydetti. İyi bir ivme tutturmuşken bırakmaya niyetlerinin olmadığını belirten Çakı, "Ondan sonra Efes Pilsen maçında iyi direnç gösterdik. Efes Pilsen´in üçlük atışları biraz bizi olumsuz etkiledi ama o aradaki gayretimizi biraz daha artırdığımızı söyleyebilirim. Şimdi hedefimizi cumartesi günü oynayacağımız Banvit maçını kazanıp ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak.´´ dedi.

Ligin ilk yarısında yaptıkları ilk üç maçta Banvit, Fenerbahçe ve Galatasaray´a mücadelenin sonlarında kaybettiklerini de belirten Çakı, ´´Banvit maçını kazanırsak lige yine iyi bir başlangıç yapmış oluruz diye düşünüyorum. Ligde yaşanan bazı olaylar nedeniyle biz ligin ilk yarısını beklediğimizden daha iyi yerde bitirdik. Galatasaray takımının yaşadığı bir forma olayı, Türk Telekom´un kötü başlangıcı, Mersin gibi ligi ilk beşte bitirmeyi hedefleyen bir takımın gereken seviyeye ulaşamamasından dolayı ligi ilk 6´da bitirdik. Özellikle geçen sene küme düşmemeye oynayan takım, bütçesi yarı yarıya düşmüş, artık Play Off´u kovalayan bir takım ve artık düşmeyi atlatan bir takım olduk. Bizim bu ivmeyi tutturmuşken hiç bırakmaya niyetimiz yok. Bunun için de özellikle Banvit maçı çok önemli." diye konuştu.

Ligin ikinci yarısına zor maçlarla başladıklarını belirten Ahmet Çakı, 4 maçtan iki galibiyet almaları gerektiğini söyledi. Çakı sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ligin ikinci yarısına zor maçlarla başlıyoruz. Banvit, Fenerbahçe, Galatasaray ardından Karşıyaka maçı bunlar zor deplasman. Ama buradan çıkaracağımız iki galibiyet ilerleyen haftalarda konumumuzu korumak adına bize çok katkı sağlar diye düşünüyorum. Öncelikle hedefimiz eski ritmimizi yakalamamız. Daha iyi olacaktır muhakkak. Ama bunu bir galibiyetle süslemek hem moral açısından hem de ikinci yarıya iyi başlamak açısından iyi olacak. Çok moralli olduğumuz söylenemez. Kepez maçı kazanmamız gereken bir maçtı ama kaybettik. Efes Pilsen maçında çok kötü değildik. İyi mücadele ettik. Bir ara olduğu için ritmimizde ciddi bir şekilde düşüş var ama bu normal sporun ruhunda içinde olan bir şey. Çok üst seviye oyuncu potansiyeli oluşturmamışsanız bunun olması normaldir. Yüzde 100 yükselen ve hep aynı yerde kalan bir takım olamaz. Bizim bu 4 maçlık dönemi iyi geçirmemiz avantaj olacaktır. Bunu yapmak içinde iyi çalışıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi