Türkiye Değişim Hareketi Zonguldak Temsilcisi 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, partileşme çalışmaları ve TTK ile ilgili hazırladığı çalışmaları Pusula´ya anlattı.
Akın, Zonguldak´ın ve TTK´nın sorunlarını kitap haline getiren tek milletvekili olduğunu ve Partinin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül´e de bu kitabı verdiğini söyledi.
Akın, Sarıgül´ün Zonguldak´a geldiğinde bu kitabı okumuş olacağını ve Zonguldak´ın sorunlarından haberdar olacağını belirtti.
TTK´nın sorunlarını en iyi bilen milletvekili olduğunu ve CHP´den milletvekili iken sorunları anlatmak isteğini ancak partisinin arkasında durmadığını belirten Akın; "Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül, her ille olduğu gibi Zonguldak´ımızla yakından ilgileniyor.
Benim TTK ile ilgili politikalarım var. Zonguldak´ta yaşayan ve milletvekilliği yapmış olan biri olarak TTK´yı nasıl sorunlarına çözüm bulabilirim diye hep çalıştım. Şimdi Sarıgül başkanlığında bunun ön görüşmesini yaptım. Önümüzdeki hafta İstanbul´da TDH mutfak çalışmasına katılacağım. TDH enerji politikalarını düzenleyen arkadaşlarla çok önemli bir toplantı olacak. Burada Zonguldak´la ilgili partinin politikalarının örtüşüp örtüşmeyeceğini göreceğiz. Sayın Sarıgül halkın içinden gelen biri. Halkta onu çok seviyor. Sarıgül Zonguldak´ımıza geldiğinde madenlerimize de girecek. Bizde bunun alt yapısını hazırlayacağız. Benim Zonguldak´la ilgili bilmediğim sorun yok. Parti kurulduktan sonra Türkiye´ye sunacağı enerji, sosyal ve yaşamsal politikalarına Zonguldak´ın sorunlarını ileteceğim.
Ben TTK´cı vekilim. TTK ile ilgili sorunları ben CHP´de anlatmak istiyordum ama parti arkamda durmuyordu. CHP Genel Başkanına ben TTK´nın sorunlarının çözümü ile ilgili teklif getirmiştim. Bunu CHP genel merkezi ve gurup yönetimi kabul etmemişti. Bununla ilgili bana cevap gelmeden milletvekilliğim bitti. Şimdi ben bunu yeni partimiz Değişim Hareketi´nde bir daha göz önüne sereceğiz. Ben Zonguldak ve TTK ile ilgili çalışmalarımı kitap haline getirmiş biriyim. Zonguldak´ta siyaset yapan biri olarak Zonguldak´ın sorunlarını her fırsatta anlatacağım.
Bunu da kitap haline getirdim. Sayın Sarıgül Zonguldak´a geldiğinde bu kitabı okumuş ve bütün sorunlardan haberdar olarak gelecek. Bu Zonguldak için çok önemli bir şey. Biz çalışmalarımızı anlatacağız notu halk verecek. Türkiye Değişim Hareketi´nin Zonguldak için bir şans olması adına gayretlerimizi her defasında göstereceğiz" dedi.
´Parayla lider olunmaz´
İzmir mitingini de değerlendiren Akın; "Sayın Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül´ün katıldığı il binalarının açılışları mitinge dönüştü. Böylelikle İzmir´de Değişim Hareketi olarak ilk mitingimizi yaptık. Mitingimiz umduğumuzun üzerinde çok büyük coşkuyla geçti.
İzmir´de CHP bir belediye hariç bütün belediyelerin seçimini kazandı. Burada biz bu güne kadar hiçbir partinin yapmadığı ve bizim resmi olarak partimiz kurulmamasına rağmen heyecanlı bir parti mitingi yaptık. Sayın Sarıgül İzmir´de 50 bin kişiye seslendi ve seslendiği son cümleleri herkes bir ağızdan tekrarladı. Çok gurur verici bir olaydı. Parayla lider olunmaz. Lider halkın içinden olmalı. Partimiz Mayıs ayında kurulacak.
Partileşme olarak Türk siyasetinde yerimizi alacağız. Sayın Sarıgül Zonguldak´a Mayıs ayında parti binamızın açılışına geleceğini söyledi. Açılış gününü biz ayarlayacağız. Türkiye´de partimiz yüzde 90 örgütlendi. Partileşme çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi