Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde düzenlenen Çelik -2 Operasyonu´nda gözaltına alınan 47 kişinin yargılandığı davada, 14 tutuklu sanıktan 8´inin tahliyesine karar verildi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar A.L., M.T., Y.L., B. L., A.A., O.Ş., İ.L., U. L., R.Y., L.Ş., T. Ö., K.Y., A.B. ve M.D. ile tutuksuz sanıklardan bazıları ve sanık avukatları katıldı.
Duruşmada ifade veren tutuksuz ve tutuklu sanıklardan bazıları, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, suçsuz olduklarını ileri sürdü. Sanıklar, beraatlarına karar verilmesini talep etti.
Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu ve bu durumun mağduriyetlerine neden olduğunu ifade ederek, tahliye istedi.
Mahkeme, tutuklu sanıklar A.L., M.T., Y.L., B.L., A.A ve O.Ş.´nin tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, diğer tutuklu sanıklar İ.L., U.L., R.Y., L.Ş., T.Ö., K.Y., A.B ve M.D.´yi ise tahliye etti.
Davanın iddianamesinde, A.L´nin, ´´örgüt yöneticilerinin, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan ayrıca fail olarak ceza almasını´´ düzenleyen hükmü uyarınca, Ersoy Akyüz´ün öldürülmesi nedeniyle 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. A.L´nin diğer suçlardan da ayrıca hapse mahkum edilmesi isteniyor.

Editör: Pusula Gazetesi