TEKEL işçileriyle dayanışmanın TEKEL direnişini başarıya götüreceğini, başarının da tüm işçi ve emekçilerin başarısı olacağını belirtilen Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu Üyeleri, Çaycuma genelinde yürüttükleri çalışmaları hızlandırdı.
Platform üyeleri, hazırladıkları bildiri ve afişlerle eyleme çağrı yapıyorlar. Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılacak eylemle ilgili açıklamada şöyle denildi:
"İşi, ekmeği ve geleceği için 37 gündür Ankara´da direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerinin eylemi, yeni bir boyut kazandı.
Günlerdir bir yandan da soğuk ve yağışlı havayla mücadele eden işçilerden 100´ü, açlık grevine başladı.
TEKEL İşçileri, Ak Parti hükümetinin her türlü baskısına, Ankara´nın soğuğuna ve yağmuruna karşı ölümüne direniyorlar. Sefalet, yoksulluk ve kölelik demek olan 4-C´ye, kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı mücadele ediyorlar. Bugün, TEKEL işçilerinin mücadelesi artık sadece onların mücadelesi olmaktan çıkmış ve tüm emekçilerin mücadelesi haline gelmiştir.
Çünkü TEKEL işçilerinin iş, ekmek ve güvenceli çalışma talepleri aynı zamanda tüm emekçilerin talepleridir. İşçisinden memuruna, esnafından çiftçisine, emeklisinden işsizine toplumun tüm kesimleri TEKEL işçilerinin mücadelesine destek vermesi gerekiyor. TEKEL işçilerinin kazanması hep birlikte yürütülecek olan birleşik mücadeleden geçmektedir. İşçi ve emekçiler, TEKEL işçilerinin kazanması için gereken sınıf dayanışmasını göstermeli, maddi ve manevi her türlü desteği sağlamalıdırlar. Çaycuma Emek ve Demokrasi Platformu olarak, TEKEL İşçilerinin mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. TEKEL işçileriyle dayanışmak ve onların onurlu mücadelesine destek vermek için 22 Ocak 2010 Cuma günü saat 15.30´da Çaycuma Çarşı Merkezi´nde olacağız. Tüm Çaycuma halkını yapılacak basın açıklamasına katılmaya ve TEKEL işçileriyle dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; sessiz kalıp susulursa, sıra herkese gelecektir."
Editör: Pusula Gazetesi