Alaplı´nın Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yaylalarının turizme açılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Saydam, yaptığı açıklamada, yeşilin her tonunun görülebildiği tabiat harikası Bacaklı ve Bölüklü yaylalarının bir an önce yayla turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.
Belediye olarak söz konusu yaylaların turizme açılması için dosya hazırladıklarını belirten Saydam, şöyle dedi:
´´Hazırladığımız dosyayı başta Zonguldak Valisi Erdal Ata ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Vali Ata, yaylaların turizme kazandırılması için destek sözü verdi. İnsanların araçlarıyla ya da sık ormanların arasından akan derelerin şırıltısını dinleyerek uzun yürüyüş sonrası varabileceği yaylalar, çeşitli sporlara elverişli yamaçları, zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle bölgemize gelen yerli ve yabancı turistleri adeta cezbediyor. Ayrıca iğne ve yayvan yapraklı ağaçlar ve çok çeşitli orman altı bitki örtüsüyle yaylalarımız doğa yürüyüşü, foto safari, olta balıkçılığı, av ve yaban hayatı gibi aktivitelere yanıt veren yapısıyla Karadeniz yayla turizmine canlılık katacağına inanıyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi