TFFHGD Başkanı Serdar Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Dinner, gözlemciler Aziz Aydoğdu, Adnan Yağlı, Muzaffer Aydın, Serkan Köse, Rasim Çaylak KGD&[#]8217;yi ziyaret etti. Ylmaz ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nü kutladı. Basının kamuoyunu bilgilendirmekte büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta görev yapan gazetecilerin zor ve meşakkatli görev üstlendiğini biliyoruz. Mesleki teşekkül olarak görev yapan derneğinizin, meslektaşlarınıza dair yaptığı çalışmaları da TFFHGD olarak izlemekteyiz. Başta şahsım ve yönetim kurulum olarak derneğiniz aracılığıyla bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, başarıları ve çalışmalarınızın devamını dileriz&[#]8221; dedi. KGD Başkanı Atilla Öksüz, TFFHGD Başkanı Serdar Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca Öksüz, TFFHGD&[#]8217;nin yaptıkları çalışmaları ve etkinlikleri izlediklerini, basın camiası olarak da her türlü katkıya hazır olduklarını ifade etti.
İL HAKEM KURULU İSTİFA ETMELİ
Görüşmede İl Hakem Kurulu ile Hakemler Derneği arasında son aylarda yaşanan yetki ve sorumluluk tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Serdar Yılmaz, toplam 50 hakem ve gözlemcinin maçlara çıkmadığını hatırlattı. İl hakem kurulunun hakem açığı kapatmak için eğitim aşamasında olan hakem adaylarına görev verdiğini belirten Yılmaz, bu durumun ise maçlarda sorunlar ile hatalı kararları ortaya çıkardığını kaydetti. İl Hakem Kurulu&[#]8217;nun başkan ve bazı yöneticilerinin hakemlerle ilgili sinkaflı sözlerine tepki gösterdikleri için cezalandırılmak istediklerini belirten Yılmaz; &[#]8220;Merkez Hakem Kurulu Zonguldak&[#]8217;ta yaşananları biliyor. Kimse benim hakem arkadaşlarıma edilen küfürlerden sonra orada sessiz sedasız kalmamı beklemesin. Hakemler Derneği olarak bu kurumun saygınlığını korumak ve keyfi hareketlere karşı durmak zorundayız. İl Hakem Kurulu &[#]8216;ben ne dersem o olur&[#]8217; mantığı ile hareket ettiği için sorun büyüdü ve içinden çıkılmaz hale geldi. Bunun tek çözüm yolu İl Hakem Kurulu&[#]8217;nun istifasıdır. Ayrıca olaylar bu kadar da değil. Bir kulüp başkanı İl Hakem Başkanı&[#]8217;na bir maça verdiği hakemden dolayı ağza alınmayacak küfürler ettiği halde bu durum rapor edilmiyorsa ve o kulüp başkanı cezalandırılmıyorsa kurulun acizliği ortadadır. Bir hakem camiasına böyle mi saygınlık kazandıracağız. Kimseye yaranmak için bu görevi yapmıyoruz. Koltuk ve makam derdinde de değiliz. Görev alan arkadaşlarımızla ilgili birebir veya imalı yollarla tehdit ve yaklaşımlar bütün hakem camiasını zorda bırakır. Yaşananları duymamazlıktan veya görmemezlikten gelmek bize yakışmaz. Benim görevde kalma gibi bir derdim yok. Ancak yaşananlar hakem camiasını kirletiyor.&[#]8221; dedi.
Ziyarete gelen hakem ve gözlemciler Zonguldak&[#]8217;ın tarihinde ilk kez böyle bir şey yaşandığına dikkat ekerek; &[#]8220;Bizim bu tepkimiz yaşananlara ve keyfi uygulamalara karşı. Zonguldak&[#]8217;ta sporu baltalama gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. İl Hakem Kurulu&[#]8217;nun keyfi tavrı işi bu duruma getirdi&[#]8221; şeklinde konuştular.
Editör: Pusula Gazetesi