Ulus Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresinde üyeler mevcut başkan Osman Ozan&8217;la bir dönem daha devam kararı aldı. Ulus Kütüphanesi Konferans Salonu´nda yapılan kongreye Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Apdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus Şoförler ve Otomobilciler Odası, oda üyeleri ve davetliler katıldı. Kongrede konuşan Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, eğitim alanında yapılan bazı alışmalardan söz ederek &8220;İktidarımız zamanında Bartın&8217;da, 17 tane okul yapıldı. Fen Lisesi, Denizcilik Lisesi ve en son Bartın Üniversitesi bunların başlıca olanlarıdır&8221; dedi.


Üniversitemiz Bartın&8217;ı büyütecek


Tunç; &8220;Okullara kitaplar ücretsiz dağıtıldı. Bartın Üniversitesi kuruldu. Bunların daha önemini kavrayamamış olanlarda var tabi ki. Bartın Üniversitesi Bartın&8217;ın gelişimine önemli katkılar yapacak ve ilin nüfusunu hızlı bir şekilde artıracaktır. İldeki üniversitenin ilçe ve beldelere de etkisi olacak. İlçelere de yüksek okul kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçelerimizde ve daha sonrasında planlar dâhilinde beldelerimize yüksekokullar kuracağız. Ulus&8217;ta da bir yüksekokul kurulması için çalışmalarımız devam etmektedir bu konuda Rektörümüz ve Valimiz gelip inceleme yaptılar. Otel talebi oldu. Bu sorunu da hallettiğimiz vakit çözüm hızlanacaktır&8221; diye konuştu.


Odaların önemli yer var


Tunç; Meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının vatandaşa hizmet ve üyelerin haklarını aramak için var olduğunu söyleyerek, odaların ve derneklerin de siyasi partiler gibi önemli yer tutan kuruluşlar arasında yer aldığını belirtti. Mevcut oda başkanı Osman Ozan oda hizmet binasını ilçeye yakışır hale getirdiklerini belirterek, delegelere ´´20 yıldır beraber ağladık, beraber güldük. Takdiri sizlere bırakıyorum. Siz ne yapacağınızı, neye karar vereceğinizi bilirsiniz´´ dedi. Başkan adayı Mustafa Tutkun da emek hırsızlığı yapan korsanlara karşı mücadele ederek taksi, minibüs ve kamyoncu esnafının mağduriyetini gidereceklerini söyledi. Genel kurulda mevcut başkan Osman Ozan yeniden seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi