Zonguldak´ta, 14 yıldır görev yapan Deri ve Zührevi (Dermatoloji) Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Dilşat Eren, sekiz aydır süren rahatsızlığının ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Ölümü tüm sağlık çalışanları ve hastaları üzen Dr. Eren, son yolculuğuna uğurlandı.
Zonguldak Devlet Hastanesi´nde 14 yıldan beri uzman olarak görev yapan Dermatoji Uzmanı Dr. M. Dilşat Eren, yaklaşık sekiz ay önce rahatsızlığı nedeniyle Dahiliye Uzmanı eşi Doç.Dr. Hacı Eren´in görev yaptığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi´ne başvurdu. Akciğer kanseri olduğu öğrenen Uzman Dr. Dilşat Eren, aylar süren yaşam mücadelesini kaybetti. 38 yaşındaki Eren için görev yaptığı hastane önünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Bircan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kazım Sarıcı, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekim Dr. Emin Palancı, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık çalışanı katıldı.
Arkadaşlarını son yolculuğuna uğurlayan doktor ve hemşireler, "İnsan olarak, hekim olarak çok değerli bir meslektaşımızı kaybettik. Her zaman çalışkanlığı ile adından söz ettiriyordu. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Ailesine baş sağlığı diliyoruz" dediler. Zonguldak Müftülüğü Şube Müdürü İzzettin Aşan´ın konuşma ve duasının ardından Dilşat Eren´in cenazesi memleketi Samsun´a gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi