Zonguldak Devlet Tiyatrosu açılışı Atatürk Kültür Merkezi´nde Bakan Günay, Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, AK Parti Zonguldak milletvekilleri, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
Günay, yaptığı konuşmada bugün 17. devlet tiyatrosunu açtıklarını belirterek, "2.5 yıldan önce yani ben göreve başladığımda devlet tiyatrolarımız sanıyorum 13 ilde 25 ayrı sahnede perde açıyordu. Biz kültürümüze ne kadar sahip çıkabilirsek ve o konuda kendimizi ne kadar geliştirebilirsek, yerele, yerelden ulusala, ulusaldan evrensele taşıyabilsek sanıyorum milletimizin de dünya üzerindeki değeri de yaygınlık, gerçeklik gösterecektir. Görev alan arkadaşlarımız son derece başarılılar. Ben bu yolu birlikte
aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, "Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Devlet Tiyatroları´nın yaygınlaşmasında, yeni sahnelerin açılmasında, yeni devlet tiyatrolarının kurulmasında bizi yüreklendiren Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay´a şükranlarımızı sunuyorum. Zonguldak Devlet Tiyatromuzun sanatın insana ışık tutması ve dünyayı aydınlatma görevi bilinciyle hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bakan Günay, açılış töreninin ardından Ankara´ya hareket etti.
Editör: Pusula Gazetesi