Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, Valilik binası girişinde anı defterini imzaladı. Vali Erdal Ata ile birlikte Zonguldak hakkındaki gelişmeleri paylaşan Bakan Ertuğrul Günay´a ünlü Devrek Bastonu, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.
Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li İsmail Eşref´i makamında ziyaret eden Bakan Günay´a, Zonguldak´taki son durum hakkında bilgiler verildi. Başkan Eşref, "Geçmişten biriken vergi ve sigorta borçları var. aylık çarkı çevirmede makulu yaşadık. Gelir kaynağımız su ve İller Bankası paylarıdır. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. 1997 yılında Zonguldak´a Devlet Tiyatrosu kurulacaktı. Ancak olmadı. Yeni sistem örnek olmalı. 17. devlet tiyatromuzun Zonguldak´a açılması olumlu bir gelişmedir. Turne tarzı her hafta başka bir ekip oynayacak" diye konuştu.
AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı´nı ziyaret eden Bakan Günay, partililerle bir araya geldi. Partiye gelerek evine geldiğini ifade eden Bakan Ertuğrul Günay, partililerle toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı adına bu günkü incelemelerde de maden mühendisleri müzesi incelemelerinde de Bakanlığımızın Zonguldak´a verdiği görüyoruz. Mağara turizmi yönünden yapacağınız çalışmalar için teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise, Bakan Ertuğrul Günay´dan çalışmaları tamamlanan yerlerin toplu açılışlarını yapmak için söz aldı. Bakan Günay, daha sonra ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz´ü ziyaret ederek üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Editör: Pusula Gazetesi