2004 yerel seçimlerinde CHP´den Karapınar belediye başkanı seçilen ve dört yıl sonra Ak Parti´ye geçen Ercan Kınaç´ın 2009 değerlendirme toplantısında söylediği; &[#]8216;Ak Parti&[#]8217;ye geçince hizmetin ne olduğunu gördüm&[#]8217; sözüne CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk cevap verdi.
Köktürk; "Sayın Kınaç´a, CHP´li belediye başkanı iken ilçe örgütü ve milletvekillerimiz tarafından proje ve ödenek çıkartma konusunda yardımcı olunmuştur" dedi.
Kınaç´ın 2008 yılında CHP´li belediye başkanı iken yaptığı basın açıklamasını hatırlatan Köktürk; "Belediyenin kıt imkanlarına rağmen çok iyi işler yaptık. Belediye olarak halen devam eden birçok projemiz var. Sağlık ocağı ve garaj binası çalışmaları devam etmektedir.
15 km yol, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, çevre yolu, alt yapı çalışmaları yaptık. Zonguldak´ta elektrik hatlarını yeraltına alan tek beldeyiz. Futbol sahası altı derslik prefabrik okul yaptık. Karapınar Belediyesi olarak çok güzel işler başardık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" demiştiniz.
Sayın Kınaç 2009 yılında Karapınar Beldesi´ne hizmet verememenin ezikliği içinde &[#]8216;4 yıl CHP´de görev aldım, Ak Parti´ye geçtikten sonra belediye başkanlığını ve hizmeti öğrendim&[#]8217; diyerek, yaptığı hizmetleri anlatmak yerine CHP´ye saldırdığı görülmüştür.
Ben Sayın Kınaç´a soruyorum; Ak Parti´ye geçmen için Sayın Toptan sana hangi vaatlerde bulundu? Hangisini tuttu? Yapılan transferden Karapınar Beldesi´nin kazançlı çıkmadığı açık, peki senin transferin Karapınar´a bir şey kazandırmadı ise; "Belediyeciliği Ak Parti´de öğrendim" diyen Sayın Kınaç acaba bu transferden ne kazanmıştır?
Sayın Kınaç, Karapınar İlköğretim Okulu´nun ihtiyacı olan ek sekiz dersliği 2010- 2011- 2012 yıllarına ait yatırım programına aldırmak için Milli Eğitimin yollarını kaç sefer aşındırdın? Ak Partili bir belediye başkanı olmana rağmen 2010 -2011- 2012 yatırımında okulun ismi neden yoktu? Senin başaramadığın Karapınar İlköğretim Okulu ek derslik ihtiyacını, CHP İl Genel Meclisi üyemiz Umut Başoğlu il genel meclisine taşıyıp CHP ve Ak Partili İl Genel Meclisi Üyelerinin de desteğini alarak programa dahil ettirdiğinde yüzün kızarmadı mı?
Karapınar Sağlık Ocağı için ayrılan 50 bin TL´lik ödeneğin altında CHP´li il genel meclis üyelerinin imzasını ve desteğini görmezden gelmek sana yakışıyor mu? Sayın Kınaç; Karapınar´da yaşanan sel felaketinin birinci derecede sorumlusu olmana rağmen, aleyhinde tek bir açıklama dahi yapmadık. Bir an önce Karapınar halkının yaralarının sarılması noktasında, yerel ve ulusal basına açıklamalarda bulunup, CHP Genel Merkezini de arayarak yaşanan felaketi ilettik, Genel Merkezin görevlendirdiği, CHP MYK Üyesi Samsun Milletvekili Suat Binici, MYK Üyesi Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, PM Üyesi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal sel bölgesinde incelemeler yaptılar ve afet bölgesi ilan edilme noktasında tüm CHP´li milletvekillerinin önergeye evet diyeceklerinin garantisini verdiler. Mensubu olduğun Ak Parti iktidarı ise konuya duyarsız kaldı. Felaketin üzerinden uzun zaman geçmesinden sonra bölgeye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, vatandaşları azarlamış ve dalga geçer gibi, evlerinizi tepelere yapın diye nasihat vermekten öte icraat sergilememiştir. Ak Partili bir başkanı olarak 1,5 km´lik Karapınar giriş yolunu dahi asfalt yaptıramayan Kınaç´ı kınıyor, kendisini Karapınar halkına şikayet ediyoruz. Buradan Ak Partili Çaycuma İlçe Başkanı ve il başkanına da sesleniyorum. Yaşanan selde Karapınar halkının yanında olmadınız, hiç olmazsa 1,5 km´lik Karapınar yolunu acilen asfalt programına aldırınız. CHP´li il genel meclisi üyeleri ve CHP Çaycuma İlçe Örgütü bu konuda size destek olacaktır" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi