Alaplı ilçesinde, çalıştığı gemi tersanesinde 10 metre yükseklikten düşerek hastaneye kaldırılan ve 63 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Güngör Karaman hayatını kaybetti. Güngör Karaman´ın eşi Dilek Karaman ve yakınları ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Savcılığın talimatı ile mezardan çıkarılarak otopsi için tekrar adlı tıpa gönderilen Güngör Karaman, otopsinin ardından çıkarıldığı mezara tekrar defnedildi.
Güngör Karaman´ın amcası Turgut Karaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güngör Karaman 28 Ekim 2009 tarihinde çalıştığı gemi tersanesinde 10 metre yükseklikten düşerek Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Devlet Hastanesi´nde yapılan tetkikler sonucu herhangi bir olumsuz durumun olmadığı evinde istirahat etmesi gerektiği belirtilerek taburcu ediliyor. Üç gün sonra tekrar rahatsızlanan Güngör Karaman, babası Kemal Karaman tarafından tekrar Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılıyor. 30 Ekim Cuma
gününe denk geldiği için Devlet Hastanesinde üç gün sonraya gün veriliyor. 1 Kasım 2009 günü tekrar rahatsızlanan Karaman, Ereğli´de bir özel hastaneye götürülüyor. Burada yapılan tetkikler ve tahliller sonucunda kafatasında kırık ve beyninde ödem olduğu anlaşıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 63 gün tedavi altına alınan Karaman, yaşam mücadelesini kaybederek öldü. Hastane yetkilileri tarafından hastanın hastaneye geldiğinde bilincini yitirmiş durumda olduğu ve çok geç kalındığı söylendi."
Güngör Karaman´ı 4 Ocak 2010 tarihinde Gümeli beldesine bağlı Erenköy köyünde toprağa verdiklerini anlatan amca Turgut Karaman, şöyle konuştu: "Güngör Karaman´ın eşi Dilek Karaman ve yakınları tarafından ihmal sonucu iddiası ile Ereğli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı da baba Kemal Karaman´ın suç duyurusu üzerine ölüm nedeninin belirlenmesi ve ihmal varsa sorumluların belirlenmesi için Güngör Karaman´ın cesedini otopsi için Ankara Adli Tıp´a sevk etti. Biz de
Güngör Karaman´ın cesedini 8 Ocak 2010 tarihinde defnedildiği mezarından alıp adli tıpa sevk ettik. Ankara´da Adli Tıp Kurumu tarafından otopsi yapılan Karaman´ı 9 Ocak 2010 Cumartesi akşamı tekrar defnettik. Şimdi adli tıp tarafından verilecek raporu bekliyoruz. Biz bu olayda bir ihmal olduğunu düşünüyoruz."
UZMAN HEKİMLER HASTAYLA İLGİLENDİ
Karadeniz Ereğli Başhekimi Opr.Dr. Muharrem Coşkun, Güngör Karaman´ın hastanelerine geldiğini ve uzman doktorlar tarafından tüm tahlil ve tetkiklerinin yapıldığını söyledi. Yüksekten düşme sonucu hastaneye gelen Güngör Karaman´a uzman doktorların baktığını anlatan Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: "Uzman doktorlar tarafından hastanın tüm tahlil ve tetkikleri yapılmış ve hiçbir bulguya rastlanmamıştır. 30 Ekim Cuma günü hastanemize tekrar gelen hastaya genel cerrahi uzmanı doktorumuz ve acil hekimi bakmış
ve hiçbir patolojiye rastlanmamış. Şu ana kadar bize intikal eden bir müracaat olmadı. Eğer bir aksaklık varsa ona göre inceleme başlatırız. Olayın böyle sonuçlanmasından üzüntü duydum. Aileye baş sağlığı diliyorum."
Editör: Pusula Gazetesi